Който иска да привлече вратаря на Барселона Марк-Андре тер Щеген,

...
Който иска да привлече вратаря на Барселона Марк-Андре тер Щеген,
Коментари Харесай

Най-скъпата резерва в света

Който желае да притегли вратаря на Барселона Марк-Андре тер Щеген, би трябвало да подготви не по-малко от най-високата трансферна сума в историята на футбола. За титулярния пазач на каталунците са записани невероятните 180 милиона евро като освобождаваща уговорка в новия му контракт до лятото на 2022 година.

Тер Щеген е задоволително зрял за един от най-силните тимове в целия свят и въпреки всичко не толкоз, с цел да бъде титуляр в немския народен отбор. 25-годишният вратар ще би трябвало да има много самообладание, в случай че желае да бъде номер 1 на международните първенци от 2014 година в Бразилия. Това е по този начин от една страна поради прекомерно мощния международен първенец с Бундестима Мануел Нойер, който обаче се възвръща от травма и няма да играе за Германия в срещите от Купата на Конфедерациите в Русия. Тази конкуренция служи като генерална подготовка за идния след година шампионат на планетата. От друга страна се дължи и на не задоволително положителните му изяви с Бундестима до момента, систематизирани от списанието „ Щерн ” още по средата на предходната година в материал, озаглавен: „ Пет аргументи Тер Щеген да не би трябвало да стои на вратата на националния тим ”.

Марк-Андре тер Щеген от дълго време е съотборник на Лионел Меси и е високо скъп в Барселона. Доказателство за това е продължаването на контракта му от 29 май тази година. „ Горд съм да бъда част от предишното, сегашното и бъдещето на Барселона. Ще направя всичко, с цел да бъда сполучлив с този несравним клуб ”, сподели тогава вратарят.

Тер Щеген стартира на „ Камп Ноу ” като вратар, който играе най-вече в мачовете за Купата на Краля и Шампионската лига през 2015 година, когато като победител подвига и трофея в най-престижния европейски клубен шампионат. В шампионата тогава обаче Тер Щеген е запаса, само че от сезон 2016/17 към този момент е корав титуляр. „ Това е обстановката, която желаех. Ако не беше станало по този начин, трябваше да потърся друго решение ”, признава някогашният пазач на Борусия (Мьонхенгладбах). Това обаче не се постанова.

В персонален проект всичко върви идеално. Преди известно време Тер Щеген се ожени за своята другарка Даниела и то не в родния Мьонхенгладбах, а на плажа в Ситгес наоколо до Барселона.

Неговият напредък е въпрос на темперамент. Бившият треньор на вратаря Роланд Виркус, който в това време стана шеф на детско-юношеската школа в Борусия (Мьонхенгладбах), разказва Тер Щегер като прекомерно упорит. „ Той прави всичко, с цел да реализира своите цели, и е също толкоз вманиачен, колкото Оливер Кан ”, споделя Роланд Виркус. „ Той е сериозен и твърдоглав, а когато човек го гледа в профил, може да си намерения, че не може да се смее. Толкова доста гори от своето самолюбие ”, добавя треньорът. Дори и това обаче се е трансформирало. Тер Щеген може да бъде и доста разхайтан, макар че не си пада по празненства и алкохол. „ Това самоограничение обаче по този начин или другояче не е наложително за футбола ”, приключва наставникът.

Както доста други футболисти от международна класа на неговата позиция, той се е трансформирал в огромен футболист на терена, а не отвън него. В началото в действителност играе като нападател до младеж старша възраст, когато треньорът му споделя: „ Че имам толкоз неприятен жанр на бягане ”, признава Тер Щеген. Така е пратен на вратата, което в действителност си е едно златно решение за кариерата му.

По време на шампионата за Купата на Конфедерациите в Русия от 17 юни до 2 юли Тер Щеген най-вероятно ще е титуляр за Германия поради отсъствието на Мануел Нойер. Няма доста аргументи, които да се упоменат и да приказват в контраст на това.

Weltfussball. de
Превод от немски: Георги Георгиев/БЛИЦ Спорт

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР