Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава

...
Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава
Коментари Харесай

Радев: ДАНС е с най-високото отличие на САЩ

Който има упоритостта да реформира службите, първо би трябвало да познава законите, да познава структурата, дилемите, функционалностите на службите, както и метода им на взаимоотношение с задграничните сътрудници. Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с промяна на службите. Реформа не значи да смениш управлението с „ наши хора от записа “.

Това разяснява от Солун, където прегледа интернационалния панаир, президентът Румен Радев.

Искам да видя какво оферират, дано да сложат на масата си концепциите за реформиране на службите. Ще ви дам един образец: Това управление на ДАНС получи предходната година премията „ Джордж Тенет “ от Съединени американски щати, която се дава единствено един път годишно и единствено на една страна за извънреден принос за националната сигурност на Съединени американски щати и на нашите съдружници. И в този момент излиза, че тези, които желаят да вършат промяна, т.е. да обезглавят службите, желаят да отстранен това управление. И по този начин обезмислят оценката, дадена от най-високо място. Нека се схванат когато приказват за координиране с посолството, те в действителност против посолството ли потеглят? , уточни той.

Държавният глава разяснява и подадената оставка на някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.

Човек с достолепие и чест, който не може да следи по какъв начин под него се унищожава системата и по какъв начин се вършат назначения, единствено с цел да удовлетворят сюжета от записа. В същото време той да няма никакво въздействие, а носи отговорност за това. Мисля, че това не е почтено и той постъпи по най-достойния метод, означи Радев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР