Който и да стои зад химическите атаки в Сирия ще

...
Който и да стои зад химическите атаки в Сирия ще
Коментари Харесай

Ердоган: Който и да стои зад химическите атаки в Сирия ще „си плати за това“

Който и да стои зад химическите офанзиви в Сирия ще „ си заплати за това “. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган на протест на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в Истанбул през вчерашния ден.

Реджеп Ердоган съобщи, че е „ немислимо “ сходна офанзива, осъществена от управляващите, да остане ненаказана. Поради това Ердоган прави оценка въздушнит удар като верен. Според турския водач би трябвало да бъде понесена отговорност за стотиците хиляди починали сирийци от 2011 година насам.
Турция не прави избор сред Русия и Съединените щати, а се стреми към реализиране на политическо решение и мир в Сирия. Това пък съобщи турският външен министър Мевлюд Чавушоглу в град Алания.
Лидерът на опозиционната световна Народнорепубликанска партия обаче прикани за внимателна политика в Близкия изток и изрази отрицание към бомбардировките без солидни доказателства, че химическо оръжие е било употребявано от управляващите в Дамаск. Кемал Кълъчдароглу подсети, че специалисти на Организация на обединените нации би трябвало да проведат следствие на въпроса.
Популярният народен представител от групировката Илхан Джиханер съобщи, че би било тъпо, в случай че 3-5 фанатици не бъдат възпрепятствани да си играят със света. Той подсети, че войната против Ирак също е почнала с подправени обвинявания.

Председателят на проислямистката извънпарламентарна Партия на щастието Темел Карамоллаоглу съобщи, че това не е нахлуване единствено против Сирия, а против всички мюсюлмани. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР