, който ги заплашвал с пистолет, започват подписка срещу него.

...
, който ги заплашвал с пистолет, започват подписка срещу него.
Коментари Харесай

Съседи с подписка срещу полицая, който ги заплашва с пистолет


, който ги заплашвал с револвер, стартират подписка против него. Казусът повдигна и въпроса - могат ли униформените да разполагат със своите служебни оръжия в извънработно време?

bTV към този момент описа по какъв начин поради забележка за отрязани дървета Венцислав Мазнев – служител на реда в столичното 6-то районно ръководство,, зарежда го и го насочва към свои комшия.

След последния случай от 12 февруари и служебното оръжие му е отнето.

„ Не би трябвало да го оставят в каса, могат да го носят със себе си. Да го употребяват в или други сходни случаи обаче е безусловно неприемливо. И сходно държание няма да се толерира “, разяснява служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Милен Иванов някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи споделя, че даже в почивния си ден, служител на реда. „ Той е задължен и правомерно може да се намеси, в случай че е очевидец на закононарушение “, прецизира Иванов.

А от директива на Министерство на вътрешните работи излиза наяве, че униформените в два случая: при прилагане на законоустановен отпуск или при пътешестване отвън страната, когато не са налице нужните условия за запазване и запазване на служебното оръжие.

Според Милен Иванов налице е и различен проблем. Липсват на служителите на реда.

„ Минавате си първия психопреглед при присъединяване в състезанието и оттова нататък може в никакъв случай повече да не минете такова профилиране. Независимо от на индивида “, разяснява Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР