Който е против възобновяване на строителството на АЕЦ-Белене и отклонение

...
Който е против възобновяване на строителството на АЕЦ-Белене и отклонение
Коментари Харесай

Румен Петков: Който е против „Белене” и руската газова тръба, работи за зависимост на ЕС от Турция

Който е срещу обновяване на строителството на АЕЦ-Белене и отклоняване на тръбата за природен газ от Русия непосредствено за България в неутрална зона, той работи за взаимозависимост на Европейския съюз от Турция. Това съобщи в Плевен водачът на АБВ Румен Петков.

Той посочи, че в Турция се строят осем реактора за АЕЦ - четири съветски и четири японски. Според Петков е изцяло реалистично да желаеме отклонение от газовата тръба за Турски поток да бъде в неутрална зона, непосредствено за България, и по този начин доставката на природния газ да не бъде подвластна от турската страна.

„ България би трябвало да тропне по масата в Европейски Съюз и да каже завършек на двойните стандарти, тъй като да ни упрекват за Южен поток за взаимозависимост от Русия е двуличие”, сподели още Петков. Той напомни разбори, съгласно които възобновяването на строителството на АЕЦ-Белене ще сътвори към 50 000 работни места, което ще възроди Северна България.
Томислав Дончев: Четвърта компания съобщи интерес към АЕЦ „ Белене ” Срещата Борисов – Путин няма нищо общо с визитата на Румен Радев в Русия, разгласи вицепремиерът
По същото време основателят на АБВ и президент (2002 година – 2012 г.) Георги Първанов направи подобен коментар по енергийната тематика в ефира на БНР.

„ Аз мисля дали в това време няма да се обади някой „ огромен брат “, някой другар извън, който да наложи възбрана за развиването на плановете. Независимо от затоплените връзки оттатък Океана, аз все мисля, че има едни трайни ползи, които не са в наша изгода. Руското икономическо и енергийно наличие не е мечтано за мнозина на запад, само че за нас то е витално належащо и ние би трябвало да си отстоим интереса”, уточни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР