Който е гледал заседанието на парламента в сряда, 5 май,

...
Който е гледал заседанието на парламента в сряда, 5 май,
Коментари Харесай

Бесен парламентарен популизъм

Който е гледал съвещанието на Народното събрание в сряда, 5 май, когато публично се разбра, че остава напълно малко до края му, няма по какъв начин да не е най-малко заподозрял – тези хора там всеобщо си опонират, единствено с цел да докопат още гласове. И всичко е една огромна суетност.
Да стартираме от програмата за седмицата. Тя беше в 8 точки, само че след предложение на Българска социалистическа партия беше свита до първите 3.

Възникна даже спор дали в действителност са първите 3 или не, а това беше основно – тъй като третата точка беше основаване на парламентарна комисия, която да проверява Росенец. По-точно, морския сарай на Доган. И за малко това да не се гледа – тогава щеше да е доста чудно по какъв начин Георги Свиленски, който направи предлагането за редуциране на дневния ред, щеше да изяснява какво е споделил – дали " в това число " трета точка или не, откакто беше вадена стенограма и не стана ясно какъв брой съответен е бил. Но нейсе, размина се този етикет върху социалистите – че пазят Доган. Или пък не – след цирка за пенсиите, на който обръщам внимание по-долу, депутатите на Българска социалистическа партия пробваха безусловно да щурмуват мястото на ръководителя на Народното събрание Ива Митева и в последна сметка преди да пристигна третата точка – т.е. Росенец и Доган! А това стана след комфортното припомняне на депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев, че като няма ред, съвещанието се приключва!
И още – какво стана с предлагането да преговаряме за имунизацията " Спутник V "? – и по предложение на Българска социалистическа партия беше " отрязано " на финалната права, макар поддръжката на равнище здравна комисия... Но като пристигна последваща вълна на ковид, ще се намерят бързо социалисти да приказват по какъв начин нямало задоволително ваксини, за какво по този начин, за какво другояче... Съответно, не се гледа и предлагането на " Демократична България " и какви ограничения се ползват, когато има избрани стойности на болест! Т.е., да има ред и предвидимост по кое време затваряме и по кое време какво отваряме!
Нататък – " ИТН " изясни по какъв начин се кътат милиони от парите на данъкоплатците за дотации. И изкараха мотив по какъв начин като било гласувано дотацията за партиите да е 8 лв. на глас, не били правени финансови планове. Един тип, за какво да вършим и ние планове? Ами нали вие претендирате да сте смяната, да сте по-добро – като вършиме като досегашните, тогава какво по-добро сте? Или дай там на комбайна, то във Facebook така и така би трябвало да се ловят шарани, пък на тях не им би трябвало доста да кълват – малко аху-иху, малко долу статуквото и Бойко Борисов и ще осъществим проекта. 1 лев звучи прелестно изборно – освен в този момент, а постоянно! Но за какво не 50 стотинки? А за какво не 10 стотинки? 1 стотинка? Защо не нито една и единствено от членски импорт да се устоят партиите - който събира, ще устоя партия?! И остроумията на Тошко Йорданов по какъв начин било двуличие всичко, с изключение на, изцяло основателно водят до отговора за какво не одобри партията на Слави мажоритарна система незабавно – тъй като добре разбра, че с, Борисов безусловно става султан, със солидно конституционно болшинство!
После пристигна безконечният спор – дали да вдигнем пенсиите. И даже от Движение за права и свободи посредством Хасан Адемов признаха, че не може да стане в този момент – тъй като първо би трябвало актуализация на държавния бюджет! Интересното е по какъв начин Корнелия Нинова не отговори директно на депутата от " Демократична България " Георги Ганев за изчисленията на Национален осигурителен институт по законопроекта - че сметките им се разграничават двойно от тези на социалистите. Тя обаче сподели по какъв начин Българска социалистическа партия 5 пъти внасяла несполучливо предлагането в 44-тото Народно заседание и 5 пъти имало към този момент мнения т.е. в този момент няма потребност от нови мнения. По тази логичност и преди е имало парламентарни избори, в този момент за какво да вършим, като към този момент сме правили? А пари от кое място - съгласно Нинова можело да се употребява Сребърния фонд, над 3 милиарда лв. имало там. Но като ги изхарчим тях, след това какво? О, това е идващ парламент, ще му мислим – нищо, че един закон следва да се прави по този начин, че следствията да траят дълго време и то предвидимо, а при над 2,1 млн. пенсионери в България сега 3 милиарда лв. вършат по 1428 лв. на човек! Има тъкмо за 2 години и 4 месеца по 50 лв. на месец от горната страна за всеки пенсионер, че нали не ги разделяме, без значение кой каква пенсия взема! Тоест, в този момент в Народното събрание, с по-витиевати думи се бориха за пенсионерски гласове по този начин,? Борисов обаче бие – той даже не минава за такива решения през Народното събрание, от дълго време към този момент е ясно, че за него Народното събрание е мерзка детайлност, тъй като там почват да се намират хора, които да му търсят сметка! Но пък и приказките в Народното събрание от партиите на " протестния избор " по какъв начин ще подкрепим в този момент повдигането на пенсиите на първо четене, макар че било популизъм, тъй като по този начин си вършим пиар, са още по-гнусни! Съответно, стана супер гнусно по какъв начин 127 депутати от всички парламентарни групи, в това число " Демократична България ",, а единствено 1 от ГЕРБ - срещу! Логично, опитната Нинова с искане незабавно да мине второ четене и по този начин завоюва доста политически дивиденти - а за практиката на никой не му пука, идват избори! Но в този момент какво говорене с възторг ще падне от " Позитано " по какъв начин те единствени мислят за пенсионерите...
Дойде ли ред за популизъм, всички са отличници. През последната седмица Бойко Борисов окупира празниците – какви сме отличници в, дори не ни " върза " за Великден, ей, само че опозицията му добре се показа на 5 май в пленарна зала! Толкова добре, че ми се гади - и освен за!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР