Кояe Маринeла Грудева?Родена съм във Варна и съм израстнала във

...
Кояe Маринeла Грудева?Родена съм във Варна и съм израстнала във
Коментари Харесай

Маринела Грудева, кандидат за кмет на район „Одесос“ от Коалиция „БСП за България“: „Район „Одесос“ с нова визия, близка до съвременните европейски и международни стандарти за качество на живот“


Коя e Марин e ла Грудева?

Родена съм във Варна и съм израстнала във Варна. Почти целият ми житейски и професинолен опит, с мълки изключения е обвързван с нашия град. Завършила съм висше обучение по първа компетентност „ Българска лингвистика “ и втора компетентност „ История “ във ВТУ „ Св.Кирил и Методий “ с ОКС „ Магистър “. Притежавам Общински народен съвет „ Доктор “ в научна област „ Педагогически науки “. Завършила съм специализация по „ Социална педагогика “. Зеамала съм академична служба „ Доцент “ в ТУ – Варна и МУ – Варна, както и професор в МУ – Варна.

Работила съм като контрольор в МОН, зам. шеф и шеф на Основно учебно заведение, Директор на ОбДК и Началник отдел „ Младежки действия “ в община Варна.Натрупала съм забележителен житейски и професионален опит.



Каква е Вашата мотивация да се впуснете в предизборната конкуренция за кметското място в регион Одесос ?

Както към този момент загатнах родена съм и съм израстнала във Варна. Родната ми къща се намира на територията на регион „ Одесос “, в един от най-старите, а в предишното и крайни, квартали на Варна – „ Пясъците “, а по-късно „ Янко Михайлов “. Двете учебни заведения, които са съградили базата на моето познание и първичен съциален опит (ОУ „ В.Априлов “ и ОУ „ Й.Йовков “) се намират също на територията на този регион. В него бе ситуирано и междинното учебно заведение, което съм приключила, като отличник на випуска – СТ „ Васил Левски “. Повече от половин век следя динамичността в развиването на моя квартал и регион, които през последното десетилетие, за жалост, не мога да дефинира като позитивни. Прекалено презастрояване, очистване на емблематични за региона кина, закрити читалища, разрушена пътна настилка и тротоари, заличени вечно тревни площи, занимарени междублокови пространства и места за отдих и така нататък Няма го оня шир, прохлада, непорочност, уют, успокоение, които помня от детството, юношеството и младостта. Всичко това предизвика моята гражданска позиция и предпочитание да вложа познания, умения и опит за повишение качеството на живот на моите съграждани, несъмнено, при споделена отговорност.



Какви са Вашите цели и визия за развиване на регион Одесос ?

Район „ Одесос “ е централен регион. Той е лицето на град Варна. И като подобен би трябвало да дава отговор на интернационалните и европейските стандарти за кечество на живот:

- чиста и безвредна среда за живеене;

- естетически и функционално завършени междублокови пространства и зони за отдих, спорт и развлечения;

- систематичен надзор върху положението на инфраструктурата на района;

доближаването на достиженията на културата и творчеството до гражданите;

акцент върху решение на проблемите на всички обществени групи;

повишение качеството на услугите и понижаване времето за тяхното изпълнение;

търсене на възможностие за решение на проблемите с паркирането в района;

допитване да жителите за решаването на въпроси със важен за региона темперамент и откриване на служба „ областен омбудсман “

облагородяване на средата в микрорайоните, ситуирани в периферията на кметството;

търсене на средства за откриване на профилирани кобинети за детска здравна и стоматологична помощ;

привличане на Неправителствени организации в упражняването на локалната власт;

образуване на доброволчески действия за предоляване на самотата при възрастните хора;

търсене на подобаващи благоприятни условия за създаване на многофунционални бази за креативна активност, отдих и развиване на децата и младежта и други

За край, какво е вашето обръщение към гласоподавателите и за какво те би трябвало да излязат да гласоподават нма 29 октомври?

През последните години се усилва броят на жителите, които се отхвърлят от интензивно присъединяване в избори, под предтекст че от тях нищо не зависи. С тази своя бездейност, обаче, въпреки и неосъзната, те отварят порти пред манипулирания и следения избор, който за идващия пероид от време освен няма да реши, само че и ще задълбочи техните проблеми.

Моят апел към всички жители, с право на глас, е да положат старания за размисъл и да гласоподават по съвест. Иска ми се, този път, не гръмките обещания и апели да бъдат водещ мотив за избор, а откровеността в разговора и личностната ангажираност на претендентите.

Гласувайте! Това е ваше право, с което сами ще гарантирате избора за визията на своето настояще и бъдеще.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР