Коя жена не обича да излиза с приятелките си? Ако

...
Коя жена не обича да излиза с приятелките си? Ако
Коментари Харесай

Науката се произнесе: жените, които пият вино с приятелки, живеят по-дълго

Коя жена не обича да излиза с приятелките си? Ако сте фамилна обаче и с деца, това начинание се оказва все по-трудно и рядко наслаждение. Вече не се постанова да търсите идеалното опрощение, с цел да прекарвате повече време с приятелките си и да споделяте чаша вино дружно. Науката е на ваша страна, тъй като твърди, че това е освен прелестно, само че и потребно за здравето.

Скорошно изследване на Университета в Оксфорд откри, че хората, които се виждат с приятелите си най-малко два пъти седмично, са в по-добро психическо и физическо здраве, усещат се бодри, изпълнени с сила и гледат доста по-положително на живота.

Но има и още нещо - хората с доста другари имат шанса да живеят по-дълго, рядко страдат от заболявания и се възвръщат по-бързо след интервенция . И това в случай че не са положителни вести!

Според учените е несъмнено, че дамите реагират на напрежението по-добре, когато могат да споделят проблемите си с другари. Не е загадка за никого бъбривостта на дамите, безконечното надприказване, което би объркало множеството мъже и което даже може да ги прогони от стаята. Жените обаче прелестно се схващат, когато приказват една през друга. Те споделят и са щастливи, тъй като приказват на един език. Причината е, че когато получават обич и поддръжка, организмът им създава окситоцин, прочут още като " хормон на любовта ".

Същото важи и за мъжете, само че при тях другарството се показва по-скоро в спортуване или гледане на мачове, в сравнение с в прочувствено шерване на проблеми.

Ключът към поддържането на положителни връзки с приятелите е да се срещаме най-малко два пъти седмично и да вършим неща, които са забавни и приятни на всички. Погрижете се за здравето си -  обадете се на приятелите си в този момент!

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР