Коя е първата Мис България и къде е бил първия

...
Коя е първата Мис България и къде е бил първия
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време е за изложби

Коя е първата Мис България и къде е бил първия конкурс за хубост? В изложба " Дечко Узунов " откриваме отговорите.

Мястото показва заглавието на изложбата “Една история от Градското казино в София “. Там се е провел първият подобен конкурс, а в този момент се обитава Градската изложба. Изложбата демонстрира и отношението на майсторите на четката и пластиката към женската хубост.

" Каменният крал " се разкрива с видео инсталацията на Валентина Шарра.

Видеото е снимано в " Струпаница " - най-голямото антично срутище от скални блокове в България. Там е основан лендарт планът на Валентина Шарра “Пътеката на трептящите камъни ”, която ще бъде открита публично напролет на 2019 година Текстът е от последната, незавършена книга на Итало Калвино, " Под слънцето на ягуара ", отдадена на петте човешки сетива. Героят е анонимен крал, налегнат от параноя да не загуби трона си и в никакъв случай не излиза от двореца. Всичко, което му остава, е да поддържа връзка със света посредством слуха си.

Към тайнството на най-хубавите празници ни повежда изложбата в изложба Евдокия арт глас. " Изкуството в канона и покрай него " - другият взор на татко и щерка, свързани с изкуството - Румен Божинов и Гергана Никифорова.

Спокойни, празнични, наситени с позитивна сила - и сюжетите на Димитър Вецин ще ни заредят със светлина.

В един безоблачен зимен ден те ни посрещат - вециновските герои и сюжети, пъстри и топли, на инат на задаващия се мраз и сняг..Романтиката и хубостта на природата откриваме и в останалите сезони, празници и традиции, съхранени като образен етнографски документ в картините на Димитър Вецин.

В изложбата е включен и шеговит автопортрет на художника, нарамил бои и платно, запътил се по планинската пътека в търсене на най-хубавата и панорамна панорама към родното село, озаглавен " Добро утро господин Вецин ". Слънчев ден ще огрява в изложба Париж до 12 декември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР