Коя е най-голямата промяна на пазара на ERP решения през

...
Коя е най-голямата промяна на пазара на ERP решения през
Коментари Харесай

ERP системите от висок клас стават по-достъпни за малките и средните предприятия

Коя е най-голямата смяна на пазара на ERP решения през последните години?
През последните години от ден на ден компании в световен проект избират да употребяват ERP решения като облачна услуга, вместо да закупуват лицензи и да конфигурират системата на лични сървъри. Тази наклонност към този момент не подминава и България.
Нужно ли е дадена компания да доближи избран мащаб, с цел да внедри ERP система от висок клас?
- Вече не. Преди, когато фирмите трябваше да закупят лицензи, да оборудват лична сървърна инфраструктура и да поддържат IT личен състав за администрирането на системата и сървърите, първичната инвестиция беше доста по-висока.

Поради това доста от дребните и междинните предприятия в интервала на своя напредък не можеха да си разрешат тази инвестиция и пристъпваха към внедряване на ERP система от висок клас релативно по-късно в своето развиване. Много от тях бяха принудени да опитват с по-семпли решения, в сравнение с допускат техните потребности, или да търсят решения от вид " направи си самичък ". Тези компании неведнъж прекосяваха през стрес при всяка подмяна на по-семплите софтуерни решения с по-комплексни, до момента в който доближат стадия на внедряване на същинска ERP система.

Сега първичната инвестиция, нужна на една компания, с цел да проработи с изцяло решение за ръководство на бизнеса, е доста по-малка, защото огромна част от разноските са разсрочени във времето - вместо огромна първична инвестиция за закупуване на лицензи и сървъри фирмите заплащат месечен абонамент за потреблението на системата като действен разход. Поради това тези решения в този момент са доста по-достъпни и дребните и междинните предприятия могат да пристъпят към внедряване на ERP система от висок клас доста по-рано в своето развиване.
Реклама Какъв е най-големият позитив за една дребна или междинна компания от потреблението на облачна ERP система?
- Както и за всички други компании, една от изгодите от потреблението на ERP система като облачна услуга е това, че компанията не се натоварва със задания като съоръжение и поддръжка на сървъри, които са несвойствени за главната й активност. А за дребните и междинните предприятия фокусът върху главната им активност в интервала на тяхното развиване е още по-голям.

С по-ранната опция за внедряване на ERP система от висок клас фирмите редуцират и броя на стресовите за тях смени на софтуера, през които минават в хода на своето развиване.
Как наподобява процесът по внедряване на една ERP система от ново потомство? Колко време лишава?
- Това, несъмнено, зависи от съответния функционален обсег на внедряването. Може да се заключи обаче, че интервалът от вземането на решение за внедряване на системата до започването на действителна работа и приемане на изгодите от нейното потребление е съкратен, когато се употребява ERP като облачна услуга. Това е извънредно значимо, изключително за една разрастваща се компания.
Защо в този момент облачните ERP решения се трансформират в нещо огромно? Не съществуваха ли и преди?
- Действително такива решения съществуват от няколко години, само че не всички са подобаващи за разрастващите се дребни и междинни предприятия. В портфолиото на Microsoft с изключение на бизнес решения за огромни корпоративни структури има артикул, който е предопределен особено за дребни и междинни предприятия, каквито са доста от фирмите в България. Именно този артикул - Dynamics 365 Business Central, в този момент Microsoft прави наличен като облачна услуга за територията на страната и от него могат да се възползват динамично разрастващите се български дребни и междинни компании.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР