Коя е девойката“ от есемесите, която получава ценни указания“ от

...
Коя е девойката“ от есемесите, която получава ценни указания“ от
Коментари Харесай

Коя е „девойката“ от есемесите, която получава „ценни указания“ от Влади Горанов

Коя е „ девойката “ от есемесите, която получава „ скъпи инструкции “ от Влади Горанов? Публикуваният тази заран чат сред предприемача Васил Божков с финансовия министър Владислав Горанов вмъкна още един персонаж- този на „ девойката “, която получила „ скъпи инструкции “ от самия министър.
Уточнение на Божков демонстрира: * " девойката " - Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, ръководител на ДКХ от 08.02.2018 година, понастоящем зам.-председател на КФН.

Ето какво откриваме за нея, оповестено във В. „ Банкеръ “ през април предходната година:

А коя е 33-годишната Мария Филипова, която ще поеме ръководство " Надзор на капиталовата активност " на КФН?

Според няколко самостоятелни източници кариерното ускоряване на Филипова се дължи на работата й в Министерството на правораздаването. Тя е била там по времето, когато заместник-министър бил известният към този момент като " Карлсон, който живее на покрива ", ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев (27.12.2011 година - 24.01.2013 г.). Топлите връзки на Филипова и Георгиев към момента са измежду най-обсъжданите тематики в министерството.

Публикуваната на уеб страницата на Народното събрание биография на Филипова до назначението й от финансовия министър Горанов за ръководител на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) не разкрива някакви впечатляващи достижения - тя е правист, приключила е УНСС, длъжностно лице по регистрация в Агенцията по вписванията, младши юрист в Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, старши специалист в Министерството на правораздаването, основен специалист в Министерството на финансите и старши юрист в Българската банка за развиване.

На предходната й служба - началник на ДКХ, Филипова беше неведнъж търсена от публицистите за изявление или за настояща информация. Тя обаче капсулира Надзора над
хазарта и в продължение на към година, колкото време прекара в комисията, не позволи контакти с публицисти. Тихо пристигна и отново по този начин безшумно евентуално ще си отиде, без да стане ясно какви тъкмо ги свърши в този финансов сегмент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР