Коя диета е за мен?Когато много хора се опитват да

...
Коя диета е за мен?Когато много хора се опитват да
Коментари Харесай

Как да разбера коя диета е подходяща за мен?

Коя диета е за мен?

Когато доста хора се пробват да отслабнат, вземат решение да опитат най-различни диети. Изкушени от нова диета, те имат вяра, че тя бързо ще им помогне да отслабнат и че ще имат мечтаните килограми. Но най-важното за една диета е тя да бъде създадена съгласно вашите желания. За да разработите сходна диета, би трябвало да бъдете уверени, че нейният график е комфортен за съблюдаване и не нарушава метода ви на живот. Съществуват 5 метода, които могат да Ви дадат опция да разработите сходна диета, съобразена с вашите потребности и желания. Днес с Вас ще разберем кои са те.

Съобразяване на хранителен режим

Първо хранителният ви режим би трябвало да е съгласуван с Вас. В противоположен случай откакто сте свършили с неговото съблюдаване, може да се получи йо-йо резултат и да качите повече килограми. Например в случай че изобилните вечери са нормални за фамилията ви, вашите обичани хора могат да Ви упрекнат, че не се храните дружно с тях. Това води до възприятие на виновност и ограничения, които скоро могат да повлият върху желанието ви да отслабнете. Решението е диетата да се съблюдава дълго време и да бъде съобразена с вашия усет, а не да ви лишава от всичко. Семейната вечеря е нещо доста хубаво. От нея не е нужно да се лишавате, а да приготвяте по-здравословни ястия. Така всички ще подобрят метода си на хранене и ще подобрят своите хранителни привички.

Инвестирайте във вашето здраве

За страдание нездравословната храна си остава най-евтина. Всяка стратегия за намаляване, без значение дали е с домашно приготвена храна или повече консумация на пилешко месо, може да наруши фамилния бюджет. Решението е да осъзнаете, че верния метод на хранене е най-важната инвестиция, тъй като по този начин се грижите за вашето здраве. Нездравословният хранителен режим води до здравословни проблеми. Това може да докара до вървене по лекари, а в някои случаи и до хоспитализация.

Съобразете диетата с вашите привички

Трето всеки човек има разнообразни желания, изключително когато става дума за храна. Ето за какво е значимо да изберете такава стратегия за намаляване, която да дава отговор на вашите хранителни привички. Нормално е един вегетарианец мъчно да се оправи с диетата на Апкинс, а едно момиче, което обича да яде хамбургери и картофки, ще е недоволно да яде зелени салати в продължение на цяла седмица. Ако се откажете от обичаните си храни, може да ви е по-трудно да спазите до дъно определената от Вас диета.

Решението на този проблем е следното. При избора на стратегия за намаляване, всеки би трябвало да реши действително питателните си потребности и привички и да построи проект за диета по отношение на тях. Тези, които обичат тестени произведения, може да прегледат диети с ниско наличие на въглехидрати. По този метод е по-вероятно да се придържате умерено към диетата си. Така може да свалите по-бавно непотребните килограми, само че и да ги задържите по-късно.

Мотивирайте се

Четвърто някои стратегии за намаляване са известни със своите членове, които споделят и се поддържат един с различен. Надяваме се, че в най-скоро време ще бъде подготвен нашия конгрес. В него ще можете да споделяте резултатите си без значение коя диета сте избрали да спазвате.

Упражнения и диета

Независимо от кой вид сте е значимо да знаете, че всяка диета би трябвало да е индивуална и да бъде създадена особено за Вас. Решението на този проблем е следното. Ние залагаме на здравия разсъдък и ви съветваме да спазвате диети, които ви подсигуряват задоволително банкет на калории- към 1600 до 2000- и оферират уравновесен избор на здравословни храни. Така не се лишавате от нужните минерали и витамини. Важно е диетата да бъде съобразена с вашето телосложение и ритъма ви на живот. Храната, която е част от вашата диета, би трябвало да ви доставя наслаждение, а не възприятие за обвързване.

Абсолютно една диета, която сте избрали да спазвате, ще бъде по-ефективна с лека подготовка. Последните проучвания демонстрират, че упражненията, направени в границите на 20 минути 3 пъти в седмицата, въздействат удобно върху всяка определена диета. Полезно е и да спортувате всеки ден, тъй като това усъвършенства метаболизма, здравето и тонуса Ви. Решението е да не вдигате летвата прекомерно високо. Достатъчно е да извършите няколко коремни преси или танцови придвижвания на ден са по-добре от два часа подготовка един път седмично. Може да започнете с разходки 5 минути дневно и всеки идващ ден добавяте по минутка.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР