Кой Ви каза, че сме получили Да за еврозоната? Първо

...
Кой Ви каза, че сме получили Да за еврозоната? Първо
Коментари Харесай

Зелена светлина за членство в еврозоната - прибързана ли е радостта в България?

Кой Ви сподели, че сме получили " Да " за еврозоната? Първо - ние не сме кандидатствали, а сме споделили, че ще аплайваме през юли 2019 година Второ - еврогрупата ни дава отговор, че " ние приветсваме желанията на България да прави промени, с цел да се причисли сполучливо към валутния механизъм ". Това сподели доцент Даниела Бобева в студиото на " Денят стартира ". Гост по тематиката беше и икономистът Лъчезар Богданов.

По думите му подобен ред от стъпки не е спазван въпреки това, която е приемала еврото. Това е нова, да го назовем неофициална процедура или набор от стъпки, които не са разказани на никое място в европейското законодателство, а са форма на политическа сделка.

Хубавата вест от този развой е, че българското държавно управление е поело доста съществени задължения с изключение на тези шест уговорката за промени, които са в писмото от министъра на финансите и шефа на Българска народна банка. В позицията на съвета се прибавят и детайли, които са нужни да бъдат изпълнени, с цел да се присъединим сполучливо към валутния механизъм, сподели Бобева и уточни две значими неща - чака се от нас сериозен напредък във връзка с правосъдната система и механизма за мониторинг.
 България влиза в Банковия съюз и чакалнята на еврозоната до 1 година България влиза в Банковия съюз и чакалнята на еврозоната до 1 година
След 5-часово съвещание в Брюксел Еврогрупата даде зелена светлина за участието на България в Банковия съюз и чакалнята на еврозоната. В рамките на с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР