Кой ще се грижи за изоставеното бебе в градинка в

...
Кой ще се грижи за изоставеното бебе в градинка в
Коментари Харесай

Още не е ясно кой ще отглежда изоставеното в „Младост” бебе

Кой ще се грижи за изоставеното бебе в градинка в столичния квартал „ Младост “ ще се реши след изписването му от болничното заведение.

3-месечният Александър беше зарязан от майка си в детско столче в столичния квартал „ Младост”. По-късно Мария Иванова сама се обади в полицията и сподели, че детето е нейно. Тя съжалява, че го е оставила и желае да си го върне.

Съвместен екип на дирекция „ Социално подкрепяне “ – Елин Пелин и бюрото по труда в Ихтиман посети майката, заяви БГНЕС. Експертите са я съветвали за опциите за поддръжка за повишение на родителския потенциал и са й предложили подпомагане за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.

38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си. В тази връзка следва проучване на родителския й потенциал, което ще продължи най-малко месец.

--> Като първа стъпка за поддръжка в тази посока дамата ще бъде ориентирана да употребява обществена услуга в център за социална поддръжка. По данни на дирекцията „ Социално подкрепяне “ в Елин Пелин дамата е получавала всички полагащи се по закон помощи – месечни помощи за развъждане на деца, 600 лева еднократна помощ за раждане на второ дете, 100 лева месечна помощ за развъждане на дете до 1 година за неосигурените майки.

Посъветвана е и да подаде заявление за разпределяне на еднократна помощ в размер до 325 лв. по отношение на идна интервенция, както и да съобщи разпределяне на целева помощ за отопление. Същевременно екип на дирекция „ Социално подкрепяне “ – Лозенец, е по отношение на лечебното заведение, където е настанено бебето.

При изписването му ще бъде подхваната съответна мярка за протекция до довеждане докрай на изследването за родителския потенциал на неговата майка, обявиха от общественото министерство. Първо ще се търси опция да бъде настанено при родственици, в случай че това не е допустимо, ще се търсят приемни родители.

Анкета Трябва ли да върнат бебето на майката, която го изостави в парк в „ Младост ”? Да, тя го потърси незабавно и желае да си го върне Да, откакто се обезпечи финансова помощ за развъждането му Не, тя не може съответно да се грижи за детето Не, непростимо е да изоставиш бебе Друго (посочете в коментар) Гласувай Резултати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР