Кой ще понесе отговорността по напредъка на българската част на

...
Кой ще понесе отговорността по напредъка на българската част на
Коментари Харесай

Цветанов пита кой ще понесе отговорността за Балкански поток

Кой ще понесе отговорността по напредъка на българската част на плана Турски поток и направените вложения - това пита Цветан Цветанов в пост във Facebook. Поводът е глобите, които Съединени американски щати се готвят да наложат на компаниите, които строят газопроводите " Турски поток " и " Северен поток 2 ".

В сряда американският държавен секретар Майк Помпейо разгласи, че Съединени американски щати ще затегне санкционния режим против съветските енергийни планове, като анулира изключенията, планувани за някои компании, участващи в построяването на двата газопровода. https://www.mediapool.bg/sasht-kam-firmite-v-severen-potok-2-i-turski-potok-izlizaite-vednaga-ili-riskuvate-news309877.html

Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява в сряда вечерта, че към момента не е ясно по какъв начин това ще се отрази на България.

Администрацията на президента на Съединени американски щати възприема съветските енергийни планове за създаване на газопреносни линии като " главните принадлежности на Кремъл за експлоатиране и разширение на европейската взаимозависимост от съветските енергийни доставки " ”, което в следствие " подкопава трансатлантическата сигурност ".

" Посланието към вложителите е ясно: " подпомагането на съветските планове за зловредно въздействие няма да бъде толерирано. Излезте в този момент или рискувайте да понесете следствията ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР