Кой ще ликува на Герена“? Левски приема Лудогорец днес от

...
Кой ще ликува на Герена“? Левски приема Лудогорец днес от
Коментари Харесай

Левски посреща Лудогорец в голямото дерби на кръга

Кой ще ликува на „ Герена “?
Левски приема Лудогорец през днешния ден от 20:30 часа на „ Георги Аспарухов “ в мач, който ще даде отговори на доста въпроси.

Ясно е едно – съперниците ще са стимулирани до краен лимит, тъй като борбата ще е освен за три точки.

Последният мач сред двата отбора (б.а. – 3:2 за орлите в Разград след поврат след почивката над чудноват състав на столичани) бе избран от мнозина за „ другарски “. Сега обаче нещата сочат, че съперниците ще излязат на „ Герена “ с нож сред зъбите. И само трите точки ще имат значение.

Раздвояване и едно мислено не може да има макар съществуването на сходни предпоставки. На 7 октомври на Левски следва постоянно дерби с ЦСКА, само че то към този момент остава на назад във времето, тъй като при загуба от Лудогорец нещата стават радикално разнообразни. Разградчани в четвъртък гостуват на Нордселанд в мач, който може да им отвори вратите към мачове в Лигата на конференциите и през пролетта. Те обаче не могат да си разрешат нова загуба на точки на домашната сцена, откакто към този момент имат 2 равенства и също толкоз провали.

Заради куп отсрочени мачове на евроучастниците, както и изненадващо добра игра от Локо Пловдив и Черно море, класирането наподобява много необичайно. В него Левски е пред Лудогорец, освен това с 5 точки задатък, макар че е с мач повече. И при нова победа ще дръпне съществено на преследващите 13-а поредна купа разградчани. Цяло лято управлението на сините и треньорът Николай Костов не стопираха да повтарят, че задачата им е да детронират орлите. Е, пристигна време за дейности. Защото този, а и идващият дуел ще покажат от какво тесто е забъркан този тим. И има ли в действителност сили да бъде най-малко в шамарите до последно. Защото с две неверни стъпки всичко за тях може да свърши още в ранната есен. До момента сините демонстрират доминантен футбол с много разчупени неща в предни позиции. В последните си 6 дуела не познават усета на провалянето – 5 победи и 1 реми, само че против непретенциозни съперници. Равенството обаче бе против новака Крумовград, а двете провали против отбори с немалки апетити – Локо Пд и ЦСКА 1948. На „ Герена “ не всичко е цялостно и равно… Но тъкмо с такива мачове се пораства, гради се нрав и его, стига да умееш да ги печелиш.

Две напред, една настрана, една обратно – с такива стъпки играе някакъв чудноват танц Лудогорец тази акция. Тимът се лашка от едната в другата прекаленост. Характеризират го непостоянността, острата и скоростна игра в нахлуване, само че и пропускливата отбрана. А към това можем да прибавим, че много постоянно орлите наподобяват просто като общ брой от играчи, опитващи се да изпъкнат над другите и оставяйки на назад във времето отборното. Точно в това е слабостта на Лудогорец, като за повече от половин година треньорът Ивайло Петев не демонстрира, че може да я промени. До момента в отборното пък се крие силата на Левски, който заради обясними аргументи разполага с по-лимитирани футболисти.

Днес сините ще се радват на добра поддръжка от трибуните. До петък вечер бяха продадени 8 хиляди билета (б.а. – включително влизат и продадените абонаментни карти), като преди дуела подписи на „ Герена “ ще раздава някогашният капитан и треньор на отбора Живко Миланов. В неделя се открива и паметникът на легендата Георги Аспарухов-Гунди – от 16:00 часа в столичния парк „ Гео Милев “. Ще получи ли Левски „ помощ свише “, с цел да постави завършек на тъгите си против Лудогорец? Или разградчани още веднъж ще покажат шампионски нрав и игра? Отговорите на тези въпроси ще получим в неделя вечер. Едно обаче е ясно – съперниците към този момент изчерпаха правото си на неточности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР