Кой решава какво е модерно? Кои дрехи и хора изглеждат

...
Кой решава какво е модерно? Кои дрехи и хора изглеждат
Коментари Харесай

Стилна ли си или просто си слаба: Новият тренд, който завладя интернет

Кой взема решение какво е съвременно? Кои облекла и хора наподобяват добре? Това е въпрос, който доста младежи наподобява си задават напоследък. От взрива на body positive (позитивно отношение към тялото – бел. прев.) придвижването през 2015 до момента, от ден на ден девойки оспорват обичайните идеали за хубост. 
 
В частност опозиция провокира концепцията, че да си слаб е неизменима част от положителния външен тип, написа каналът на  във vbox7. Тази есен Youtube бе залят от видеа със заглавие “Стилна ли си или просто си слаба? ” (от англ. – “Is it an outfit or is she just skinny? ”), в които девойки със приблизително или високо тегло пробват тоалети, носени от супермодели като Кендъл Дженър и Бела Хадид . Резултатът е индикативен – извадени от подтекста на Холивуд и облечени от някой със средностатистически пропорции, визиите нормално наподобяват по-скоро неуместно. 

Чест обект на тези видеа е outfit на Бела Хадид от това лято, спечелил си похвалата на редица фешън списания като Vogue. В папарашки фотоси звездата може да бъде забелязана по какъв начин носи дръзка композиция от забрадка за глава, бикини вид “прашка ” и мощно свлечени дънки. Няма подозрение, че Бела наподобява необикновено, само че тоалетът ѝ не е изключително използван за хора, живеещи в (да речем) София, вместо в Бевърли Хилс. Този факт накара мнозина да разгласят “препоръките ” на стилните критици за несъответстващи с живота на естествените дами.
                 

В противоположния завършек на спектъра стоят облеклата, на които никой не би обърнал внимание, в случай че не бяха облечени от някой прочут. Няколко фешън източника поздравиха Кендъл Дженър за блестящия ѝ избор на outfit, състоящ се от тениска и къси панталони вид “бермуда ”. На панталоните с дължина до коленете, които по принцип са запазена марка на бащите на междинна възраст, им беше отредено почетно място в стилния канон. Да, Кендъл наподобява супер даже в тях, само че заслугата за това едва ли е на късите панталони.
                 

Не на последно място скандал провокира казусът с “ягодовата рокля ” на марката Lirika Matoshi, която plus size моделът Тес Холидей облече на премиите “Грами ” през 2020. Тогава тя бе оповестена за една от “най-зле облечените на вечерта ”, само че броени месеци по-късно, роклята се трансформира в световен TikTok тренд, само че този път, обаче, носена от стройни инфлуенсъри и модели. Самата Тес разгласява ядосан пост по тематиката в Instagram, в който упрекна предразсъдъците към цялостните хора за обстановката. 
 
Стилът е и постоянно ще си остане субективно разбиране, само че всички тези образци сочат към едно - визиите ни за мода са на път да се трансформират. За положително или за неприятно от ден на ден хора не възприемат това звезди да диктуват трендовете. Вместо това те си задават въпроса: Тя стилна ли е или просто е слаба?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР