Кой не знае за пшеничната трева, кой не е чувал

...
Кой не знае за пшеничната трева, кой не е чувал
Коментари Харесай

Какви са ползите за здравето от пшеничната трева?

Кой не знае за пшеничната трева, кой не е чувал за нея!

Поредната мода ли е тя или в действителност е суперхрана? Според експертите е задоволително да прочетете какъв е съставът й, с цел да се убедите в изгодите. Всъщност става дума за млади пшенични стръкове, само че от по-особен вид. В тях се съдържат над 2 пъти повече витамин А в сравнение с в морковите и повече витамин С в сравнение с в портокалите. Има над 90 минерала, измежду които са калий, калций, магнезий и натрий. Богата е на 19 аминокиселини, а те действително построяват протеините. Така че пшеничната трева е всред най-пълноценните източници на растителен протеин. Ако не ядете месо, а упражнявате, тя е храна тъкмо за вас. Сред скъпите й съставки е витамин В17, за който се счита, че унищожава раковите кафези. Има го в доста малко храни и нормално се приема като добавка.

Пшеничната трева се употребява за възстановяване равнищата на кръвната захар, което ще рече, че управлява глада

Полезно за отслабването е високото наличие на ензими, които подкрепят преработката на протеините, усъвършенстват храносмилането, разграждат мазнините и забавят стареенето на клетките. Има чудесно прочистващо деяние и се предлага за детоксикация на организма в края на зимата.

Ако я приемате под формата на прахуляк, в стомаха тя набъбва и ви кара да се чувствате сити по-дълго време, вследствие на което поемате по-малко храна. Ускорява метаболизма, разрешава да превърнете по-голяма част от поетите калории в сила. Високото наличието на магнезий пък подкрепя положителното положение на дебелото черво.

Тревата може да се употребява прясна и под формата на сок

Щом го изцедите, би трябвало да го изпиете до 20-30 минути. След това губи потребните си свойства. Отрязаната трева може да се съхранява 1-2 дни в хладилника, само че не повече. Ако я замразите, ще изгуби част от потребните си съставки. Предлага се и на прахуляк или на таблетки.

Най-лесно е да си купите семена и да си отгледате сами кълнове. За 1-2 седмици ще имате градинка, от която да си режете стръкчета.

Добавяйте пшенична трева във фреш или смути, дневната доза е 1-2 супени лъжици. Може също по този начин да я поръсите върху салата, чорба или пък да я хапвате с кисело мляко.

Примерно меню

1-и ден

Закуска: В чаша кисело мляко сложете по 1 ч.л. пшенична трева на прахуляк, чия и счукано ленено семе. Ако не ви е вкусно, подсладете с настърган плод.

Обяд: Порция крем чорба от тиква, картофи и праз поръсете с 1 с.л. наситнена пшенична трева. Изяжте и сандвич от филийка пълнозърнест самун, извара и резенче пуешка шунка.

16 ч.: Чаша смути от морков, портокал и пшенична трева.

Вечеря: Салата от зеле, настъргани морков и ябълка, няколко маслини поръсете с 1 с.л. накълцана пшенична трева. Подправете със сок от грейпфрут и зехтин.

2- и ден

Закуска: В 100 г извара прибавете 1 с.л. пшенична трева на прахуляк, 1 ч.л. счукани орехи и 1 нарязана ситно кисела краставичка.

Обяд: Средна порция ри-зото със спанак, пшенична трева и моркови. Плод по желание за десерт.

16 ч.: Чаша сок от портокал, алено цвекло и пшенична трева.

Вечеря: Купичка бобена чорба с моркови, лук и домати поръсете с 1 с.л. наситнена пшенична трева.

3- и ден

Закуска: 1 варено яйце, резенче сирене и чаша ай-ран, в който сте разтворили 1 ч.л. пшенична трева на прахуляк.

Обяд: Парче пилешки гърди без кожата сварете или задушете. Гарнирайте ги с 3 с.л. картофено пюре, в което сте разбъркали 1 с.л. наситнена пшенична трева. За десерт – плод по желание.

16 ч.: Чаша сок от цитруси с 1 ч.л. пшенична трева на прахуляк.

Вечеря: Салата с бейби спанак, рукола, чери домати и 1 с.л. пшенична трева подправете с лимонен сок и зехтин. Изяжте и филийка пълнозърнест самун с резенче сирене.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР