Кой не обича ябълки и не хапва почти всеки ден

...
Кой не обича ябълки и не хапва почти всеки ден
Коментари Харесай

С този лесен трик ябълките ще останат свежи и вкусни цяла зима и най-важното, че няма да изгният

Кой не обича ябълки и не хапва съвсем всеки ден от тях?
С първите жълти листа на дърветата, е време да изберете ябълки – плод, който всеки обича без пресилване. В допълнение, той се употребява в огромен брой предписания. Как да запазим плодовете пресни за допустимо най- дълъг интервал?
Направихме селекция от най-хубавите варианти за предпазване на ябълки. Изберете най-удобния за вас и се подгответе за прибиране на реколтата!
Как вярно да съхранявате ябълките

Не откъсвайте дръжките и не бършете естественото покритие на восъка на ябълката, това е доста значимо. След 2-3 седмици сортирайте развалените ябълки: това ще удължи от време на време процеса на предпазване. Ако минимум една гнила ябълка влезе в кутията, процесът бързо ще се популяризира и в другите плодове.
Колко дълго ще се съхраняват ябълките зависи от техния тип и размер. Есенните сортове се съхраняват за към 2 месеца, а зимните сортове – от 4 до 7. Големите ябълки ще стартират да се утежняват по-бързо и надлежно ще ускорят този развой при плодове с други размери. Ето за какво калибрирането е доста значимо.
Начини за запазване на ябълки

Ако имате опция да съхранявате ябълки в мазето, по-добре е да го извършите на лавици с чекмеджета. На тях ябълките се слагат в един ред, с цел да не се допират една в друга. Този способ е комфортен, тъй като можете от време на време да инспектирате ябълките за повреждане без проблеми.
Също по този начин при такива условия е уместно съхранението в дървени кутии. Ако ще ги слагате една върху друга, не пълнете до горе, в противоположен случай дъното на кутията ще смаже ябълките. Необходимо е да поставите плодовете доста деликатно, с цел да избегнете рани и вдлъбнатини: плодът може да бъде засегнат даже на стъблото.

В жилищата и килерите най-често ябълките се съхраняват в картонени кутии. Желателно е да ги облепите с лента преди приложимост, а на ябълките може да сложите дървени стърготини или обвивки. За да се сведе до най-малко опцията за контакт сред плодовете, можете също да извършите картонени кутии с дупки в кутиите.

Полезни препоръки за предпазване на ябълки

В мазето, преди да се съхраняват плодове там, се предлага да се дезинфекцират и стените би трябвало да се напръскат с вар с меден сулфат.
Оптималната температура за предпазване на ябълките е от -1 до +1 ° C (максимум до +4).
Ако стаята е прекомерно суха, плодът бързо ще избледнее.
Винаги рдете ябълките една до друга, с цел да избегнете ненужни повреди.

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР