Кой не обича палачинки? Кой не си мечтае за почивен

...
Кой не обича палачинки? Кой не си мечтае за почивен
Коментари Харесай

10-те тайни за приготвянето на идеални палачинки

Кой не обича палачинки? Кой не си мечтае за почивен ден, в който да поглези вкусовите си рецептори с тази обичана закуска? Със сирене, шоколад, мед, сладко или сметана – всички имаме обичана композиция. А и на всеки му е прелестно да зарадва околните си с това вкусно ядене.

Идеалната палачинка е златиста, тънка, с апетитни хрупкави краища. Въпросът обаче е по какъв начин се прави? Често на елементарните домакини им се случва да стартират приготвянето на палачинките с молбата „ Дано този път да станат “… А за положителния резултат в действителност има единствено няколко елементарни правила, които биха ни подсигурили съвършения резултат.

Ето 10-те секрети за приготвянето на идеални палачинки.

1. Пресейте брашното

Целта на това деяние не е толкоз премахването на бучките, а оптималното засищане на брашното с въздух, който ще направи тестото леко и пухкаво.

2. Млякото и яйцата би трябвало да са със стайна температура

Когато смесвате млякото и яйцата, те би трябвало да са със стайна температура. Затова е добре да извадите яйцата от хладилника авансово и да затоплите леко млякото.

3. Лъжичка олио

Преди да започнете пърженето, прибавете в тестото 1 супена лъжица олио и разбъркайте добре. Така тестото ще стане по-еластично, а палачинките няма да залепват за тигана.

4. Масло върху тигана

За да станат палачинките тънки, първо намажете тигана с малко краве масло. Много е значимо маслото да е в действителност малко, другояче палачинките ще станат прекомерно мазни. Най-лесният метод да сложите нужното количество е да ползвате готварска четка за нанасянето му. Вътрешността на тигана би трябвало да е намазана напълно, само че освен това да не се образуват маслени „ локвички “.

5. Перфектната двойка тиган-лъжица

Дебелината и нежността на палачинките зависи от количеството тесто, което ще налеете в тигана. Намерете съвършената двойка тиган-лъжица и ги ползвайте постоянно при пържене на палачинки. Тестото се налива в центъра на тигана, след което се разпределя отмерено с въртеливи наклони встрани.

6. Силно загрят тиган

Палачинките се пържат на мощно загрят тиган. Точно това е повода първата палачинка от време на време да не се получи – просто тиганът към момента не е бил затоплен задоволително.

7. Златиста коричка

За да не станат палачинките прекомерно сухи, не чакайте коричката изпод да стане кафява. Палачинката би трябвало да се обърне, когато е към момента златиста.

8. Дървена лопатка и контрол

Ползвайте тънка дървена лопатка – за разлика от металните принадлежности тя няма да скъса палачинката или да повреди покритието на тигана. Не оставяйте пържещите се палачинки без контрол! С всяка последваща палачинка тиганът ще се нагрява от ден на ден, а пърженето ще лишава все по-малко време. Разсейте се единствено за минутка и ще намерите прегоряла палачинка на котлона.

9. Два тигана по едно и също време

За скорост ползвайте два тигана по едно и също време – колкото по-бързо приключите с пърженето, толкоз по-топли и пресни палачинки ще опитат гостите ви.

10. И още малко масло

Трупайте готовите палачинки една върху друга, като намазвате всяка една от горната страна с краве масло.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР