Кой не иска да разполага милиони в банковата си сметка?

...
Кой не иска да разполага милиони в банковата си сметка?
Коментари Харесай

Парите не прикриват недостатъците ви, а ги изваждат на повърхността - УОРЪН БЪФЕТ

Кой не желае да разполага милиони в банковата си сметка? Парите може и да не носят благополучие, само че несъмнено носят успокоение.

Така авторката Бети Лиу , която интервюирала Уорън Бъфет за своята книга Work Smarts, си мислела по отношение на нестихващия оптимизъм на милиардера.

Уорън Бъфет е измежду най-известните вложители и е трети в света по благосъстояние след Бил Гейтс и Джеф Безос . Той има към 74 милиарда $.

Бети Луи споделя:

Попитах Бъфет какво е да си толкоз богат.  Той е прочут като безконечен оптимист и се чудех дали повода е, че не би трябвало да се тревожи за пари. Ако седиш върху камара от пари, няма по какъв начин да не си удовлетворен от живота. Отговорът му обаче ме изненада.

Оказва се, че съгласно Бъфет парите не те трансформират, а единствено изострят водещите ти черти. Неговият отговор гласи:

Ако си бил нахален, преди да забогатееш, ще бъдеш още по-арогантен по-късно. Ако си бил кавгаджия, ще станеш още по-голям кавгаджия. Но в случай че си великодушен, ще бъдеш още по-щедър. Парите и напредването на възрастта те тласкат по-далече по пътя, по който си поел. Има и изключения, само че като цяло това е истината.

Така че парите не прикриват минусите ви, а по-скоро ги изваждат на повърхността.

Така че помислете си добре какво ще се случи с вас, в случай че вземете, че забогатеете.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР