Кой не иска да живее по-дълго и да се радва

...
Кой не иска да живее по-дълго и да се радва
Коментари Харесай

Искате да живеете дълго и щастливо? Ето тайната

Кой не желае да живее по-дълго и да се радва на положително здраве? Тези 8 секрети ще ви оказват помощ.

Не на захарта! Захарта усилва процесите на стареене, споделя Антъни Юн – американски еластичен хирург, създател на „ The Age Fix: A Leading Plastic Surgeon Reveals How to Really Look 10 Years Younger “. Консумацията на захар, подсладени питиета, сладкиши и т. н. освен усилва риска от диабет и наднормено тегло, само че ни кара да изглеждаме по-възрастни.

Намалете глутена до най-малко Безглутеновото хранене е не просто мода. Много хора не подозират, че имат сензитивност към глутена. В резултат може да страдат от кожни проблеми, наднормено тегло, възпаления на храносмилателната система, ускорени процеси на стареене.

Хранете се с цветовете на дъгата Цветните плодове и зеленчуци са богати на антистареещи антиоксиданти. Те усъвършенстват здравето, само че и забавят процесите на стареене.

Правете си прочистващи дни Прочистващите дни, които минават единствено в потреблението на свежи плодове, зеленчуци и ядки, сокове, менюто, което изключва за няколко дни млечни и месни артикули, потвърдено има антистареещи изгоди за тялото ни. Изследователи от Харвардския университет откриха, че краткосрочното „ недояждане “ може да усили продължителността на живота, да забави стареенето и да усъвършенства здравето ни.

Противодействайте на напрежението Стресът и напрежението са на всички места край нас. Макар че е мъчно да останем постоянно спокойни, можем да променим метода, по който реагираме на обстановките. Повече за правилото 90/10 може да прочетете тук. Но не трябва да забравяме и за положителните практики, като медитация, надълбоко дишане, ароматерапия, масаж, спорт, които имат позитивен резултат върху равнищата на тревога.

Не забравяйте за витамин D Недостигът на витамин D се свързва с голям брой болести, които могат да съкратят живота ни. Освен това слънчевият витамин също ни оказва помощ да понижим риска от меланхолия.

Не се застоявайте Обездвижването усилва доста риска от всевъзможни болести и положения, които могат да съкратят живота. Специалисти поучават да не седим повече от два часа и да вървим най-малко по две минути на всеки два часа.

Не пропускайте средиземноморския метод на хранене Известен още като средиземноморска диета. Тя включва богата гама от антистареещи храни, които удължават теломерите, а стареенето зависи от тяхната дължина. За някои храни, като яйца, зехтин, кафе, риба, зелени зеленчуци, учените считат, че могат да спомогнат за удължение на теломерите. az-jenata.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР