Кой не иска да бъде красив, жизнерадостен, енергичен и в

...
Кой не иска да бъде красив, жизнерадостен, енергичен и в
Коментари Харесай

Вижте какво да ядете, за да сте красиви и здрави

Кой не желае да бъде хубав, жизнеспособен, деятелен и в положително въодушевление. Е, не всеки знае каква е тайната за това, само че оказа се, че всеки може да го реализира. При това доста елементарно.
Диетологът Тамила Арсениева разкри, че единствено с приема на няколко храни може да си подсигуряваме всичко това. Оказа се, че има артикули, които усъвършенстват настроението ни като с магическа пръчица.
Според специалиста описът с такива храни включва бразилски ядки, банани, стриди, леща и мрачен шоколад. Те способстват за производството на хормони на щастието - серотонин, допамин и ендорфини.
Диетологът посъветва да се ядат три бразилски ядки на ден. Това ще компенсира неналичието на селен в организма. Недостигът може да докара до незаинтересованост, раздразнителност и меланхолия.
Лещата възстановява равнищата на кръвната захар, а стридите съдържат цинк, който има позитивен резултат върху метаболизма и мозъчната функционалност.
Лещата също по този начин подтиква синтеза на аминокиселината тиразин и облекчава нервното напрежение.
„ Яденето на 40 грама мрачен шоколад на ден в продължение на две седмици може да намали равнищата на стресовия хормон. Въпреки това, не прекалявайте със сладкишите и надвишавайте нормата. Това може да се окаже съдбовно за фигурата “, предизвестява диетоложката Тамила Арсениева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР