Кой не го е преживявал: както в приятелствата, така и

...
Кой не го е преживявал: както в приятелствата, така и
Коментари Харесай

Петте езика на любовта. На кой от тях говорите вие?

Кой не го е преживявал: както в другарствата, по този начин и в интимните връзки от време на време се случват неточности и недоразумения. При това точно връзката е ключът към всяка щастлива връзка. Благодарение на нея може да се позволи съвсем всеки проблем. Може би сте чели книгата „ Петте езика на любовта “ от американския специалист по връзките Гари Чапмън. Авторът изброява методите за изложение на любовта, определяйки ги като нейните пет езика. Той изяснява по какъв начин би трябвало да протича оптималната връзка в една връзка. Романтични ли сте? Изслушвате ли се, когато разговаряте? Всеки човек има личен метод към общуването и показва любовта си по собствен метод. Сигурно сте любопитни да разберете на кой от петте езика говорите вие.  

1. Похвала и самопризнание

Обичате ви да ви правят оценка с думи и когато чувате фрази като: „ Благодаря ти, че те има и че си до мен! “, все едно мед ви капе на душата. За вас е значимо освен да получавате самопризнание, само че да го отдавате и на партньора/партньорката си. Смятате това за висша форма на обич и отдаденост. Ако сте от тази категория хора, вие се обичате под формата на откровени похвали и похвални, утвърдителни слова.

2. Качествено време

Това е времето, в което отделяш особено внимание на колегата, фамилията или приятелите си. За вас висш приоритет е да прекарвате умишлено време с половинката си. Дали ще бъде споделен обяд, разходка или посещение у другари, значимото е да сте дружно. За вас този тип любов най-добре показва възприятията ви. Да се наслаждавате на качествено време дружно – това е вашата визия за любовта.

3. Помагане

Отнасяте се към другите съгласно девиза „ Делата приказват повече от 1000 думи “. За вас е значимо да помагате  на хората и да изразявате любовта си под формата на невербална връзка. Така да вземем за пример обичате да поднасяте на обичания човек изненади, които не е очаквал. Дали ще бъде разтоварваща вана с доста пяна, вечеря на свещи или просто анулация в семейството – по този метод най-добре му показвате, че държите на него.

4. Интимни дарове от сърце

Обичате да изненадвате любимия/любимата си с дарове. Не е нужно да са скъпи, доста по-важно е вниманието. За вас обаяние крият както материалните, по този начин и дребните жестове. Например изразявате любовта си, като подарявате на партньорката/партньора цветя, собственоръчно написани писъмца или красиви фотоколажи.

5. Докосване

Харесвате физическия досег и една ласка е като еликсир за душата ви. Да се държите за ръце, да се галите и прегръщате – вие изразявате любовта си по този начин и се радвате, в случай че и половинката ви демонстрира привързаността си по същия метод.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР