„Кой му даде на Пашата да управлява целия сектор Енергетика?

...
„Кой му даде на Пашата да управлява целия сектор Енергетика?
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е счетоводителката на Пашата от СИК

„ Кой му даде на Пашата да ръководи целия бранш Енергетика? Кой назначи счетоводителката му за министър на енергетиката? Кой назначи Каратиста, като доближен на Пашата, в борда на шефовете на ЧЕЗ? Мутрите превзеха страната! “, попита пред бТВ юристът и някогашен народен представител Татяна Дончева.
Напомняме, че министър на енергетиката е Теменужка Петкова.
Тя подаде оставка, която първо бе призната, а след това отхвърлена, откакто призна, че я свързва другарство с изненадващо избраното за първи покупател на ЧЕЗ семейство Върбакови, като брачният партньор в него има дългогодишни съдружия с босове на СИК.
Второто й увещание беше обвързвано с избора за представител на страната в ЧЕЗ на дотогавашния охранител на Пашата от СИК, прочут като Митко Каратиста, чиято брачна половинка е общински консултант от ГЕРБ в София, даже началник на комисия.
Дончева разяснява и недопускането на ЧСИ в Дупница, макар решение на съда и по какъв начин шефа на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи спомага на охранителната компания Делта гард, която също е на въпросния Митко Каратиста, да не допусне правосъдния реализатор.
„ Той трябваше да издаде заповед на гардовете на Делта гард да се оттеглен. Така е по закон “, сподели още Дончева. Делта гард, Каратиста и неговия другарски кръг станаха обект на следствието 8-те джуджета, което разкрива по какъв начин притежателят на завода е изнудван, с цел да трансферира бизнеса си на посочени от рекетьорите лица. В специфична декларация американският дипломат Херо Мустафа не просто застана зад следствието на Антикорупционния фонд, основан и финансиран от Съединени американски щати, само че и предизвести българските управляващи, че всички забъркани в проблема лица следва да получат незабавните си санкции. Всъщност, присъединяване на брата на вътрешния министър Маринов в кръга, беше мотив за оставката му и неговото освобождение от поста. Явно Съединени американски щати няма да спрат до него диренето си. Очаква се четвърти епизод от сагата “, предвижда Дончева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР