Кой каза, че пътят към забогатяването е неизвестен? Всичко е

...
Кой каза, че пътят към забогатяването е неизвестен? Всичко е
Коментари Харесай

Три лесни правила, ако искате да забогатеете


Кой сподели, че пътят към замогването е незнаен? Всичко е ясно... Въпросът е, че не е толкоз елементарно да се върви по него.

Ето три елементарни правила, които в случай че следвате в по-голяма степен ще се доближите до това да сте финансово самостоятелен (което съгласно специалистите е същинската формулировка на това да си богат).

Кажете " не " на заемите

" Най-успешните клиенти, с които съм работил в моята 18-годишна кариера на съветник, са тези, които не са имали задължения, като са разполагали с положителен кеш-флоу ", разяснява Джоузеф Карбон, създател на WealthManagementfortheRealWorld.com. Да кажете " не " на задълженията е основен метод на държание, залегнал в триумфа на доста хора. Защо ли? Защото първо това значи, че се лишавате от облекчаване на някои прищевки (т.е. живеете под опциите си) и второ - не плащате лихви, които могат да ядат сериозна стойност от бъдещите ви приходи.

В допълнение, хората без отговорности, могат да се впускат по-спокойно в преследването на фантазиите си, както и да основават личен бизнес. Студентски заеми, кредитни карти, потребителски заеми, коли на лизинг и най-лошите - бързите заеми са нещата, които е добре да избягвате.

Тренирайте дисциплината си, инвестирайте дълготрайно

Всеки може да ръководи своите средства и то най-вероятно не по-зле от доста професионални мениджъри. При това гратис... За да прави това сполучливо, в свят на доста благоприятни условия и капиталови други възможности, би трябвало преди всичко да е определил рисковия си профил и да си е съставил тактика и търговски проект и на втора място, да ги следва.

И до момента в който първото е допустимо за съвсем всички вложители, ключът за триумфа значително се крие в дисциплината и следване на построените правила. Липсата на дисциплинираност е провалила не един и двама вложителя, в това число и опитни такива.

Живейте под опциите си

Това сме го засягали не един път. Ще продължаваме обаче да го вършим, до момента в който хората не осъзнаят какъв брой значимо е да живеят под опциите си, за бъдещата им финансова самостоятелност. Това съвсем напълно се предопределя от обстоятелството, че всеки " неизхарчен " заделен лев, икономисан в специфична сметка, се капитализира и мултиплицира с годините, с помощта на феномена комплицирана рента.

Както посочихме, 58 лв. спестявани всеки месец, биха могли да се трансфорат в над един милион лв. (до пенсионирането ви), в случай че почнете да пестите по-рано. А тези 58 лв. е доста елементарно да ги пестите, просто като не ги харчите...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР