Кой каквото ще да ни разказва, сексуалността е повече от

...
Кой каквото ще да ни разказва, сексуалността е повече от
Коментари Харесай

Рецепта за добър сексуален живот

Кой каквото ще да ни споделя, сексуалността е повече от самия акт на плътско доволство. Тя е прочувствена съгласуваност и води до тълпа от изгоди както на физиологично, по този начин и на ментално, и на любовно равнище.
Учените свързват секса с възстановяване на имунната система, с по-приповдигнато въодушевление, с понижаване на депресията и равнищата на стрес. Служи и като болкоуспокоително. Благодарение на покачването на ендорфините и на окситоцина.
Въпреки това проучвания демонстрират, че малко над половината фамилни двойки имат полови проблеми. Гневът, срамът, стресът, тайнствеността и безпокойството може без проблем да спънат половото предпочитание и да основат полова нефункционалност в връзките.
Сексът се трансформира в вреден, когато е придружен от паники и фрустрации, от отбягване на проблеми. Вината и обвиняванията също нарушават половата удовлетвореност във връзката.
Сексуалността и упованията, свързани с нея, се базират на вярвания, на това какви човеци сме, на схващанията ни за морално и аморално. Какви са петте основни знака за здравословни полови връзки.
Сексът е допиране, обвързаност, фамилиарност, палавост, предпочитание и наслаждение
Ако за вас и колегата ви сексът е по-скоро навлизане и от време на време оргазъм без съпътстващите го хубости, увеличаващи съкровеността на обичането посред ви, то половият ви живот има хрема.

И двамата предизвиквате секс и се чувствате мечтани
Колкото и да ни се ще, не всякога и двамата сътрудници съумяват да свършат. Въпреки това на секса се гледа като на позитивно преживяване, което се случва по взаимно единодушие. Дори да не участва ежедневно в любовното ни меню, размяната на милувки е добре вградена в връзките по импровизиран и приемлив метод. И двамата имате право да откажете и да изразите половите си желания. Желанията и фантазиите са неща, които от дълго време са дискутирани и изследвани. Никой не съди другия за неговите желания в леглото и не се срами да предложи нещо ново сред чаршафите. И няма нищо неверно, в случай че през днешния ден не ви се прави секс.

Докосването и нежността са добре пристигнали в леглото и отвън него
Гушкането, галенето по гърба, целуването, държането за ръце и другите способи на проявление на обвързаност и любов се случват, без да носят на гърба си пресата от упованието безусловно да водят до секс.

Задоволителният полов живот води до увеличение на либидото
Двойките, които са склонни да гледат проблемите право в очите и не ги оставят да отшумят от единствено себе си, са с по-добър полов живот. Дори да имат пречки в интимната сфера, те не си падат по играта с обвинявания. За тях не е значимо кой от двамата е предизвикал това мъртвило в леглото, а по какъв начин да го изпъдят от живота си. Те са наясно, че всяка връзка си има своите пикове, падения и трансформации, които биха могли леко да спънат либидото. Знаят също, че това не е нещо, което може да ги накара да се откажат от секса. Знаят и че либидото идва със секса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР