Кой извършва подмяната на кошчетата за отпадъци в Пловдив? Това

...
Кой извършва подмяната на кошчетата за отпадъци в Пловдив? Това
Коментари Харесай

Въпрос с повишена трудност: Кой трябва да смени смачканите кошчета за отпадъци на бул. “Руски“?

Кой прави подмяната на кошчетата за боклуци в Пловдив? Това наподобява е въпрос с нараснала компликация или най-малко това излиза наяве от кореспонденцията на пловдивчанин с районното кметство на „ Централен ”, общинските предприятия „ Градини и паркове ” и " Чистота ". 
Прочетете още
Вече една година кошчетата за боклуци по бул. „ Руски ”, не престават да бъдат в окаяно положение и за следващ път сигнал по този мотив доближава до медията ни. Преди няколко месеца пловдивчанинът Виктор Шапилов описа пред TrafficNews , че неведнъж е алармирал за неприятното положение на кошчета за боклук на бул. „ Руски ” до Община Пловдив.

Сега той още веднъж алармира медията ни, че към този момент цяла година общинските предприятия си трансферират топката, а кошчетата не престават да са в плачевно положение.

Шапилов описа, че след подаден сигнал до кметството на регион „ Централен ” на 24.04.2023, му е било обърнато внимание, като сигналът, постъпил до Георги Стаменов, е бил препратен към шефа на Оперативна програма „ Градини и паркове ” Веселин Козарев.

В писмо до Козарев, Стаменов упорства за незабавната замяна на кошчетата на бул. „ Руски ”, както и за навременното им обслужване.



Отговорът, който получава районният кмет от Веселин Козарев е, че от предприятието нямат обвързване да поддържат и подменят детайли от градската среда – кошчета и защитни пана, намиращи се на булеварда, защото са общинска обществена благосъстоятелност.



Шапилов съобщи, че отговорът на Оперативна програма „ Градини и паркове ” е върнат с копие до Оперативна програма „ Чистота " и към този момент е минал един месец, без противоположен отговор.

„ Независимо от сигналите, всички подвигат ръце и си трансферират топката, че не е тяхна отговорност. Дори индивидуален панер, рисков за преминаващите около него не е отстранен - най-малко да не заплашва живота и здравето на хората. Ако зависи от мен - бих го откачил на момента, до момента в който не се реши казусът най-малко! ”, разяснява той, като съгласно него най-абсурдното е, че никой от тези хора не е наясно кой в действителност би трябвало да извърши подмяната им.

Десетките кошчета, ситуирани по булеварда са останали на колче, а останалите са с формата на стъпкано кенче от бира- ръсят отпадък и са рискови.

Преди месец пловдивчанинът ни изпрати и фотоси, направени на 3 май на кошче за боклук, намиращо се наоколо до детска градина и на към двадесет метра от спирка. Снимка, предоставена ни от читателя ни, която е изкарана от Гугъл maps на същото място на  бул. " Руски ” 127, само че през септември месец 2022 година, демонстрира кошчето в същото положение. Получихме и нова фотография направена на 6 юни, на която още веднъж се вижда, че кошчетата не са сменени.

" Кошовете по алеята на бул. " Руски " фактически се нуждаят от замяна и шефовете на Оперативна програма " Чистота " и " Градини и паркове " би трябвало да се схванат кой да го направи. В парковите зони задължението е на " Градини и паркове ", а по уличната мрежа - на " Чистота ". Там където имаме смесени зони, казусът може да бъде изчистен с бърза връзка ", разяснява кметът на " Централен " пред TrafficNews.

Потърсихме и позицията на Оперативна програма " Чистота ", като изчакваме техния отговор.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР