Кой и по какъв критерий може да влезе в т.нар.

...
Кой и по какъв критерий може да влезе в т.нар.
Коментари Харесай

Македонският посланик не каза има ли забранителни списъци за българи

Кой и по какъв аршин може да влезе в така наречен забранителен лист за влизане в Северна Македония? Това е настоял да разбере при вчерашната си среща с посланика на Скопие у нас Агнеза Поповска българският външнен министър Иван Кондов.

На 4 май на македонската граница бяха спрени евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев, президентът на фондация “Българска памет ” Милен Врабевски и още трима души с тях. На границата са им връчени писма, съгласно които те влизат във въпросния забранителен лист и по тази причина и не бяха позволени за честванията там. Македонското външно министерство обаче твърди, че Ковачев е върнат поради други хора, с които е бил на границата. А във вчерашния си диалог с Кондов македонската посланичка не е удостоверила подобен лист да съществува.

Прави усещане, че обяснението на госпожа Поповска и македонското Министерство на външните работи се разграничават от публично връчените документи, сподели Кондов.

Тя няма формален отговор, чакаме. Не удостовери и за съществуването им (б.а.- на списъците), добави министърът.

Предстои изпращане на публични писма от мен, президента и ръководителя на Народно събрание до институциите в Европейски Съюз по случая, изясни още Кондов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР