Кой е влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Русия,

...
Кой е влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Русия,
Коментари Харесай

Николай Патрушев: Ястребът, който може да наследи Путин

Кой е авторитетният секретар на Съвета за сигурност на Русия, който в този момент излезе мощно на напред във времето на фона на войната в Украйна?

Когато съветският президент Владимир Путин свика последното съвещание на съветския Съвет за сигурност преди да стартира нашествието си в Украйна през февруари предходната година, един кремълски " ястреб " като че ли доминираше в залата - 71-годишният Николай Патрушев.

Николай Патрушев е авторитетният секретар на съветския Съвет за сигурност. Той познава президента Путин от дълго време, още от времето, когато двамата са служили в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Санкт Петербург (тогава Ленинград) преди десетилетия.

Сега, през 2022 година, и когато към този момент са минали съвсем пет месеца от войната в Украйна, Патрушев е оня " непосредствен помощник " на Путин, който се откроява с това, че има вниманието на съветския президент и въздействие върху него, и който може би даже желае да наследи Путин като водач на Руската федерация.

Според мнозина наблюдаващи Патрушев е бил този, който е подтикнал Путин да вземе решението за военна инвазия в Украйна с претекста, че Западът прокарва посредством Украйна проекти, целящи разпадането на Русия. А по-късно, откакто войната стартира на фона на интернационален митинг, Патрушев излезе по-категорично на напред във времето. Докато други публични лица като че ли " изчезват " през първите месеци на войната, той се появява в съветските медии, защитавайки решенията на Москва, популяризирайки съветските военни цели, предричайки провал на Европа и раздробяване на Украйна.

Но Патрушев не постоянно е в центъра на вниманието. Точно противоположното, преди ненадейно да се озове в светлината на прожекторите, той прекара повече от две десетилетия на назад във времето. В този смисъл неочакваната му поява акцентира и обстоятелството, че в този момент той действа като движеща мощ в Кремъл.

В диалог с " Вашингтон пост " представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, отхвърля като погрешни сюжетите, с подред които ролята на Патрушев се е трансформирала в последно време. В същия дух представителят на съветския Съвет за сигурност Евгений Аносин също отхвърля сюжетите, съгласно които Патрушев в този момент играе по-голяма роля.

Въпроси за здравето на Путин

Трябва да се обърне внимание и на слуховете, които се чуват за (лошото?) здравословно положение на самия Путин, който тази година навършва 70 години и е с една година по-млад от Патрушев.

Въпросите, свързани със здравето на Путин, остават. Всъщност през май предходната година съветският президент не взе присъединяване в годишния хокеен мач, на който участва всяка година през предходните 10 години. От началото на войната през февруари предходната година Путин даже реализира единствено едно пътешестване в чужбина, посещавайки Таджикистан и Туркменистан.

Обратно на него, през последните месеци Патрушев е по-мобилен и деен.

Според източник, непосредствен до Путин и Патрушев, 71-годишния Патрушев остава " заклещен " в руското минало, през което към момента интерпретира света. Според тях Патрушев се е отнасял със злоба към Путин преди десетилетия, когато последният е почнал да се издига в службата, тъй като е бил непосредствен с тогавашния президент Борис Елцин. /БГНЕС

-----------------------------------------

Катрин Белтън, " Вашингтон пост "

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР