Кой е поел и разследва сигнала на служебния МВР министър

...
Кой е поел и разследва сигнала на служебния МВР министър
Коментари Харесай

Обществото не знае кой е назначен да разследва сигнала срещу Иван Гешев - знае ли обаче той?

Кой е поел и проверява сигнала на служебния Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков? Официално отговор няма, като посочената от Специализираната прокуратура причина за това е, че имената на наблюдаващия прокурор не може да бъдат казани, тъй като били " персонални данни ".

Още преди 5 години обаче Върховният административен съд (ВАС) постанови, че имената на наблюдаващите прокурори са публична социална информация, не може да са загадка и няма спънка да бъде получена информация за името на съответния прокурор, написа Lex.bg, като напомня и самото решение –!
 Главният прокурор, министър председателят и вицепремиерът би трябвало да приказват пред Народното събрание Главният прокурор, министър председателят и вицепремиерът би трябвало да приказват пред Народното събрание
Главният прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан от депутатите през днешния ден (29 юли), като би трябвало да даде информация за работата на Бюрото за защи...

Остава и различен въпрос – откакто според член 126 от Конституцията основният прокурор реализира контрол за правда и методическо управление върху активността на всички прокурори, то знае ли Иван Гешев имената на наблюдаващия прокурор по сигнала против самия Гешев?

Според ръководителя на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова сигналът към този момент е разпределен на инцидентен принцип. А по отношение на отхвърли на следствието, водено от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов да поеме случая, прокурор Маджарова напомни, че само Наказателно-процесуален кодекс от 1952 година е предвиждал и следовател да има опция за преценка дали да се образува досъдебно произвеждане, само че от 1975 година това пълномощие е само на прокурор.

Още:

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР