Кой е Николай Габровски, когото ГЕРБ тази сутрин? Неврохирургът е на

...
Кой е Николай Габровски, когото ГЕРБ тази сутрин?
Неврохирургът е на
Коментари Харесай

Кой е номинираният за премиер проф. Габровски – семеен, проваксър, потомствен лекар

Кой е Николай Габровски, който ГЕРБ тази заран?

Неврохирургът е на 51 години – роден е 29 ноември 1971 година в София ,. Трето потомство доктор във семейството. Баща му е фамозният неврохирург проф. Стефан Габровски, който управлява Клиниката по неврохирургията в Пирогов до пенсионирането си. След това тя се поема от сина му Николай.

Номинираният за министър председател досега няма данни да е бил изкушен от политиката. Информацията за него е съвсем напълно обвързвана с здравната сфера.

Проф. Николай Габровски има наследник и щерка , само че децата му следват напълно разнообразни специалности. Съпругата му също не е доктор.

Проф. Габровски не обича да приказва за фамилния си живот . „ Защото то, фамилията, е най-святото “, сбит е той . Притеснява се, че медийните му изяви (макар и с информативен мотив – член-кореспондентството му в БАН) могат да отключат отрицателни мнения.

Николай Габровски е проваксър и поучава всеки, допитал се до него, да си постави ваксина против Ковид-19. Поне по този начин е било в края на 2021 година

Водещият неврохирург тогава бе определен за най-младия член-кореспондент на Българска академия на науките в направлението „ Медицински науки “.

Има над 5000 интервенции независимо или в екип както на мозъчни, по този начин на гръбначни неврохиругични болести.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР