Кой е Ник Стармър, който стана премиер на Великобритания и

...
Кой е Ник Стармър, който стана премиер на Великобритания и
Коментари Харесай

Изборите във Великобритания: хрянът не е по-сладък от ряпата

Кой е Ник Стармър, който стана министър председател на Англия и какво може да чака Русия от него?

„ Големи промени “ бяха обещани на британците от новия английски министър председател Кийр Стармър, произнасяйки първата си тирада, откакто крал Чарлз III му разпореди да сформира нов кабинет. Това се случи, откакто неговата Лейбъристка партия безусловно смаза консерваторите на предварителните парламентарни избори.

„ сподели Стармър на Даунинг Стрийт 10, резиденцията на министър-председателя в Лондон.

Той сподели, че измененията ще бъдат незабавни, само че незабавно призна, че осъществяването им ще отнеме време. „ добави новоназначеният министър председател. -

По неговите думи, новото държавно управление ще работи за възстановяване на положението на Националната здравна работа (NHS), подсилване на граничната сигурност, понижаване на престъпността по улиците и понижаване на сметките за сила и така нататък

С други думи, той наобеща цялостен куп положителни неща, както в западните страни нормално организират през днешния ден политики, които по-късно се провалят с гръм и тропот. Така неотдавна във Англия трима от неговите прародители от Консервативната партия към този момент се провалиха за прекомерно къс интервал от време: екстравагантният Борис Джонсън, запомнен най-много с истинската си прическа, Лиз Тръс, която сложи върхове по нелепи изявления, и Риши Сунак, роден в семейство на индийски мултимилионери, които, също така, не е запомнен с нищо изключително.

Kийр Стармър не наподобява на тях. И не тъй като е първият лейбърист на поста английски министър-председател за последните 14 години. За разлика от Джонсън, прическата му постоянно е спретната по британски фасон и за разлика от Тръс, той нормално не приказва очевидни нелепости обществено, а постоянно деликатно претегля думите си. И трето, той може да се похвали, че идва от „ народа “.

61-годишният Кийр Стармър в действителност е роден в Лондон в семейство от работническата класа. Баща му работел като монтьор, а майка му била здравна сестра. Рано се въодушевява от концепциите на социализма и се причислява към Лейбъристката партия едвам на 16 години.

След което съумява да приключи университета в Лийдс с бакалавърска степен по право, след което учи гражданско право в St. Edmund Hall, лицей към Оксфордския университет.

След като се дипломира, стартира юридическата си кариера, ставайки баристър. Във Англия това е обособена категория юристи, които се специализират в отбраната на клиенти в съда, а самият той се е занимавал най-вече с проблеми на човешките права.

И в последна сметка получава влиятелния статут на кралски консултант. От 2008 година до 2013 година Кийр Стармър оглавяваше Кралската прокуратура. През 2014 година получава купата Рицар Командор на Ордена на банята и статут на почетен рицар. С други думи, той в действителност от дълго време към този момент няма нищо общо с английските „ служащи “. През 2015 година става народен представител, а през 2020 година – водач на Лейбъристката партия.

Въпреки това, точно с това „ национално завещание “ Стармър непрестанно се хвалеше по време на предизборната акция, противопоставяйки се на противника си Сунак. Както отбелязва Guardian,

Стармър отговори на подиграващите се напълно в духа на незабравимия Владимир Жириновски, показвайки, че и той не е лишен от възприятие за комизъм. сподели той.

Кийр Стармър обаче, макар навика си да се усмихва необятно, се счита за изцяло лишен от харизма и страст. Говори се, че един път, когато говорел на предизборно събитие в театъра, жена от публиката припаднала. При това по този начин неуместно, че счупила и стъкло с тялото си. Вместо да й съчувства, Стармър единствено сподели меланхолично: „ И като че ли нищо не се е случило, той продължи речта си.

Някои анализатори по принцип считат, че лейбъристите завоюваха толкоз безапелационно не с помощта на водача си, а единствено тъй като британците бяха смъртно изтощени от консерваторите с техните провални политики, които хвърлиха страната в бездната на рецесията.

Гласоподавателите бяха изтощени от възходящите разноски за живот, непрекъснатите стачки и политическите разтърсвания, които накараха Консервативната партия да уволни двама министър-председатели - Джонсън и Тръс - в границите на седмици през 2022 година, преди да конфигурира Сунак, с цел да се опита да стабилизира обстановката, само че и той не съумя.

В Съединените щати, където през последните 14 години са привикнали да се занимават с послушни консерватори, успеха на лейбъристите във Англия беше посрещната повече от невъзмутимо. написа да вземем за пример един коментатор на New York Times.



„ написа на собствен ред италианският вестник Giornale.

отбелязва вестникът, акцентирайки, че

Въпреки това, всички тези детайлности от биографията на новия министър председател и неговите обещания за „ смяна “ може да са от по-голям интерес за английските гласоподаватели, само че ние сме заинтригувани да знаем каква политика ще следва неговото държавно управление по отношение на Русия. И тук би трябвало да се произнесе сакраменталната фраза, че Явно тук няма да има промени, няма да се разграничава от чисто русофобския курс на Риши Сунак и неговите прародители.

Стармър от дълго време се появи като прочут русофоб. През 2007 година той съставлява Марина Литвиненко, чийто брачен партньор Александър е бил токсичен с полоний „ по напътствие на Русия “, в Европейския съд по правата на индивида. Въпреки че той, несъмнено, не съумя да потвърди нищо, вдовицата на Литвиненко, благодарение на Стармър, съумя да осъди 122 500 евро за хипотетична „ интервенция в следствието “ от Руската федерация. Естествено страната ни отхвърли да заплати тези пари.

Предизборната стратегия на новия министър председател беше също толкоз русофобска. Част от нея включваше обещания за реализиране на конфискация на съветски активи, замразени на Запад, в интерес на Украйна и претенции за „ наказване на Русия “ за СВO. Стармър счита, че Украйна би трябвало да се причисли към НАТО и никога не би трябвало да се понижава военната помощ за Киев.

Неслучайно незабавно след назначението на Стармър за министър-председател Зеленски му се обади, който тогава сподели, че новият английски министър председател го е уверил в на английската помощ.

„ похвали се шефът на киевския режим в канала си в Telegram, като добави, че дневният ред на двете страни е

А отношението на Кремъл към новия английски министър председател беше ясно изразено на 5 юли от прессекретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, който в диалог с публицисти съобщи, че Кремъл не разчита на възстановяване на връзките с Лондон на фона на изборите.

Победилата Лейбъристка партия, ръководена от новия английски министър председател Кийр Стармър, не е заинтригувана от определяне на връзки с Русия, сподели Песков., добави той.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16503Веселин Киров: Партията на Макрон и левите във Франция се сплотяват против Марин Льо Пен за втори турАлтернативен Поглед41702Велислава Дърева: Имаме жесток, нападателен геополитически и вътрешнополитически напън върху БПЦАлтернативен Поглед32362Велислава Дърева: БПЦ беше доведена до ерес! В дядо Даниил хората припознаха надеждатаАлтернативен Поглед13594Борислав Гуцанов: Шансът да се отиде на седми следващи избори е прекомерно огромен!Алтернативен Поглед22534Калин Тодоров: Либералният консенсус в Европа е към този момент затрит след евроизборитеАлтернативен Поглед155684Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед77217Ген. Димитър Шивиков: Зеленски не има вяра, а единствено нашата евроатлантическа сбирщина има вяра в успеха на УкрайнаАлтернативен Поглед60402Доц. Григор Сарийски за края на епохата на петродолара, наложена от Съединени американски щати и Саудитска Арабия  Григор Сарийски, рецесия, Европа, икономическа рецесия, фин </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР