Кой е моделът ви за подражание в бизнеса? Няма значение

...
Кой е моделът ви за подражание в бизнеса? Няма значение
Коментари Харесай

Правилото на 80-те процента или японската тайна за успех

Кой е моделът ви за подражателство в бизнеса? Няма значение кого сте избрали – дали хай-тек гурута като Стив Джобс и Джеф Безос, или по-класически образци за бизнес талант като Хенри Форд, или даже майка си, която държи фамилното магазинче – сигурни сме, че не сте се сетили да потърсите ентусиазъм при японските баби и дядовци.

А би трябвало, както поучава предприемачът Джъстин Джаксън в блога си, представен от Inc.com. Мъдростта, събрана от о. Окинава, където живеят най-вече столетници на глава от популацията в света, му е помогнала да се оправи с професионална рецесия и да се научи по-добре да ръководи кариерата си.

Джаксън работи като продуктов управител в начинаеща компания, има четири деца и, макар безусловно препълнения си график със отговорности, написа интензивно, занимавал се е с доброволческа работа, учи второ висше и се посвещава на редица странични планове. Резултатът е елементарно предсказуем.

„ Обичах бизнеса. Работех на цялостна мощ. Жонглирах с десетки топки. Светът беше мой! И всичко се развиваше отлично, до момента в който... не рухнах ”, признава той. „ Нямах никакви останали сили. Проблемът, когато се раздадеш до дъно, е, че към този момент не си в положение да се оправиш с нищо ново. Не можех да стартира никакъв план. Бях изтощил опциите на графика, силата и фамилията си до безспорната прекаленост. И тогава пристигна рецесията – бизнесът, в който бях вложил, стартира да се срутва. Нямах опция да се оправя с тази рецесия. Всички неща, с които бях жонглирал, започнаха да падат и да се трошат. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР