Кой е искал от Нинова да става златен пръст? Утре

...
Кой е искал от Нинова да става златен пръст? Утре
Коментари Харесай

Борисов: „Балкански поток” е инструмент не само за печалба, а и за влияние на Балканите

„ Кой е желал от Нинова да става „ златен пръст ”? Утре с ПП-ДБ и Движение за права и свободи имаме прелестна опция да отхвърлим ветото на президента ”. Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Бургас.

За петък е планувано изключително съвещание на Народно събрание за ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката. Тази заран Кирил Петков съобщи, че ПП-ДБ няма да вземат участие в него. По-късно Корнелия Нинова съобщи, че от Българска социалистическа партия зависи кворума, а те няма да бъдат „ златният пръст ". 

За решението на президента да сезира Конституционния съд за новите енергийни вноски върху вноса и преноса на природен газ през България, Борисов сподели: „ Колегите от Политическа партия и министър председателят Денков го разясниха. Асен Василев употребява даже думата „ позор ”. Това, което ние построихме преди време - „ Балкански поток ”, с най-големите компресорни станции на Балканите, дава опция на България да печели големи пари. Ако ми кажете друго дружество – 100% държавна благосъстоятелност, което носи на българския народ 3 милиарда лв. чист доход - всеки, който го е построил, може да се похвали с него. Така че поздравявам дейностите на държавното управление. Не инцидентно, пръв съм се подписал. И когато преди време го строяхме, с цел да не ни обикалят през Турция, Гърция и под дърво и камък, дадохме на българския народ инструмент освен да печели, а да въздейства върху геополитическите събития на Балканите ”, разяснява Борисов.

Той сподели, че за ПВУ е значимо да бъде отхвърлено ветото на президента.

„ Второ – това, което се разбрахме преди дни с премиера Денков, с Кирил  Петков, с Атанас Атанасов, беше, че би трябвало да се направи корекция в Закона за митниците, с цел да събират таксите. И хранилищата, които в този момент са монопол на „ Лукойл ”, да бъде дадена опция да се употребяват от другите продавачи на горива в България ”, сподели Борисов.

„ Към момента работи дерогация, а извън 3,3 лв. коства бензинът. Защо при евтиния уралски петрол, не престават от нашите джобове да изтичат толкоз пари към тази компания ”, разяснява водачът на ГЕРБ.

„ Задоволяваме това, което през днешния ден сподели Асен Василев, че работят интензивно с Митниците и Национална агенция за приходите да уточнят какъв брой пари рафинерията дължи на страната. Важно е само корпоративния налог ”, сподели Борисов.

„ Когато изнасят горива, да си спомнят добре, че страната им възвръща и Данък добавена стойност, и данък. Така, че не могат в едната рубрика да регистрират, че дават на страната, а в другата да не помнят, че взимат от страната ”, разяснява водачът на ГЕРБ.

Борисов разяснява, че всички са изнервени в края на акцията.

„ Да припомня, че държавното управление е наречено Денков- Габриел. И Габриел не е единствено министър в този кабинет, а единствен вицепремиер. И всички назначения се вършат от тях двамата ”, сподели Борисов.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/707157224667650
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР