Кой е авторът на името Продължаваме промяната – за това

...
Кой е авторът на името Продължаваме промяната – за това
Коментари Харесай

Петков и Василев водят битка за името „Продължаваме промяната“

Кой е създателят на името " Продължаваме промяната " – за това спорят Кирил Петков и Асен Василев с кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Оказва се, че в Патентното ведомство има две подадени заявки за регистрация на марката " Продължаваме промяната ". Едното е подадено на 21 септември 2021 година от Даниел Лорер от Политическа партия, а другото – пет месеца по-късно, на 14 февруари 2022 година от на локалната коалиция в Добрич, която взе участие на локалните избори през 2019 година и поддържа кмета Йордан Йорданов за втори мандат.

" Продължаваме промяната " бе публично учредена като партия през април, само че към момента не е довела до край регистрацията си. Процедурата би трябвало да бъде финализирана, с цел да може Петков, Василев и съидейниците им да се явят независимо при нови избори (шансът, за които расте). В противоположен случай те още веднъж ще би трябвало да разчитат на партия-мандатоносител, какъвто беше случая на изборите през ноември 2020 година

Спорът за комерсиалната марка няма отношение към партийната регистрация, само че може да попречи при комерсиална, издателска, рекламна и други типове приложимост на названието.

" Продължаваме Промяната” сме ние. Екипът в Добрич се яви през 2019 година точно с този слоган. Ние продължаваме смяната в нашия град. Ние първи сме употребявали името. Тогава проверихме дали се употребява от някой различен. Когато групировката на Кирил Петков и Асен Василев се явиха на изборите и опънаха шатра в центъра на града, хората ни попитаха дали става въпрос за нашата коалиция. Не желаеме да взимаме нещо на някого”, сподели кметът на Добрич в ефира на Нова телевизия.

Според Йорданов правото на прилагане се дава, когато се потвърди кой първи го е употребявал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР