Кой друг, ако не Кирил Петков може да направи мръсно

...
Кой друг, ако не Кирил Петков може да направи мръсно
Коментари Харесай

ПИК пита, дали Киро изпържи ортака си: Асен е милионер, има милиони

Кой различен, в случай че не Кирил Петков може да направи мръсно на Асен Василев?! Бившият министър председател скрои подобен кален номер на ортака си в „ Промяната “, че последният несъмнено ще го скубе като харвардска кокошка, щом се завърне от екскурзията си в Съединени американски щати, написа

Министърът на финансите доста пот проля да изплува изсъхнал от аферата „ Чаталджагейт “, а в същото време дългогодишният му приятел собственоръчно изля кофа с горещо масло в казана, в които Василев се „ вари “ на муден огън.

В отсъствието на Асен, предходната седмица Петков даде поредно две изявленията за една и съща телевизия – Евроком.

Първо бръщолеви алабализми, както единствено той си може, при Веселин Дремджиев, сетне и при Люба Кулезич. За разлика от националните малките екрани, които са изключително чувствителни по тематиката, Кулезич и Дремджиев, чест им прави, не икономисаха на водача на Политическа партия въпроси за абсурда с продажбата на досегашната щаб квартира на партията на столичната ул. „ Чаталджа “.

Вероятно си спомняте – постройката, на която притежатели бяха някогашната компания на Асен Василев „ СТВ Консултинг “ и Даниел Лорер, бе продадена на Кралицата на винетките Станислава Арнаудова. 

И тъкмо тук Кирчо сгафи, до момента в който се опитваше енергично да брани Василев, да изяснява, че няма никакви учредения в обвиняванията за спор на ползи и Асен не би рискувал репутацията си, с цел да завоюва Лорер от договорката.

Като стана дума за печелене на пари… Нищо не знаете вие, уважаеми читатели, какви милиони, какво знамение е натрупал Асен Василев преди да се захвана с неблагодарната работа като финансов министър.

„ Асен Василев правеше милиони, МИЛИОНИ, преди да влезе в политиката “, разгласи Петков в студиото на Дремджиев. Повтори същото и при Кулезич.

Къде обаче са милионите на Василев? Заявени ли са в Декларацията му за имущество и ползи, която като лице, заемащо обществени длъжности, е длъжен да подава в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на противозаконни добитото имущество (КПКОНПИ)?

Оказа се, че според подадената встъпителна декларация като длъжностен министър на финансите през 2021 година, Асен Василев не е никакъв милионер. Тогава е разполагал със 74 032 лв. налични парични средства, банкови депозити и влогове не е заявил.

В „ Промяната “ лъжата за нищо я нямат, само че в тази ситуация кой от двамата лъже – Кирчо или Асен? Разбира се, има и трети вид – милионите на Василев от дълго време да скатани някъде на топло из офшорни сметки. 





 

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР