Кой дава право на заместник-кмета еднолично да се разпорежда с

...
Кой дава право на заместник-кмета еднолично да се разпорежда с
Коментари Харесай

Съветниците от БСП питат кмета Фандъкова колко струва на софиянци арт акцията на Боршош Четем за свободата

Кой дава право на заместник-кмета еднолично да се разпорежда с парите на софиянци за сходни противоречиви начинания, питат от групата на социалистите

Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " внасят публично запитване до столичния кмет Йорданка Фандъкова по отношение на организирането и провеждането на арт акцията " Четем за свободата " на стълбите на Паметника на Съветската войска. В това запитване те слагат няколко въпроса. Най-важният от тях е какъв брой коства на софиянци реализацията на концепцията на заместник-кмета Мирослав Боршош във връзка 250-тия ден от началото на войната в Украйна.

" За следващ път Столична община взима противоречиви решения, които разделят софиянци, означават общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България ". - Подобни акции не са еднопосочно одобрявани от жителите. Затова напълно обоснован е въпросът кой дава право на заместник-кмета Мирослав Боршош еднолично да се разпорежда с парите на софиянци за сходни противоречиви начинания ".

Общинските съветници от Българска социалистическа партия упорстват също по този начин кметът Фандъкова да обясни дали този план е част от културния календар на Столична община, има ли направен план за арт инсталацията и с кого е в съгласие реализирането на акцията - има ли утвърждение на схемата за разполагане от основния проектант на София Здравко Здравков и от регионалния шеф Иван Кючуков.

Друга част от въпросите на съветниците от групата на социалистите в СОС е обвързвана с това по какъв начин и от кого са подбрани творбите и създателите, подредени на стълбите пред Паметника на Съветската войска и каква е концепцията на въпросната арт акция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР