Кой да замести Брадли де Нойер срещу Базел – това

...
Кой да замести Брадли де Нойер срещу Базел – това
Коментари Харесай

Саша Илич готви изненада за Базел

Кой да замести Брадли де Нойер против Базел – това е главният въпрос пред треньора на ЦСКА Саша Илич преди плейофа в Лигата на конференциите против швейцарците, написа "Мач Телеграф ".

Нидерландският бранител получи червен картон секунди след края на мача със Сейнт Патрикс, когато се сбута с Адам О'Райли от „ светците “ и двамата провокираха всеобщо меле на терена, а румънският арбитър Хорациу Фешник незабавно глоби виновниците. Така Де Нойер сигурно пропуща първата среща с Базел в четвъртък от 20:00 часа на Националния стадион. По-неприятното е, че 24-годишното „ лале “ рискува глоба от 3 срещи, която да го извади и за реванша плюс един дуел от груповата фаза на ЛК при евентуалено влизане на „ армейците “ там.

Проверка на „ Мач Телеграф “ сподели, че в уеб страницата на УЕФА Брадли де Нойер е маркиран като осъден и за мача в София, и за ответния дуел в Базел. „ За момента нямаме публично удостоверение от УЕФА какъв брой мача ще е глобата на Де Нойер. По хипотеза одобряваме, че наказването му е една среща, само че в най-скоро време чакаме окончателното решение. Възможно е да събират спомагателна информация от съдиите или други служебни лица “, показа шефът на интернационалния отдел в ЦСКА Стоян Петков.

В отсъствието на нидерландеца Саша Илич разполага единствено с един номинален ляв краен защитник – 24-годишния Галин Минков, за който това е дебютен сезон в ЦСКА и дотук има единствено две срещи, само че пък като титуляр – с Македония ГП и Септември оня ден. Липсата на опит при Минков обаче по-скоро ще накара сърбина да търси други възможности. Като преквалифицирани вляво преди са работили Иван Турицов и Тибо Вион, които номинално са десни бекове, а французинът даже към този момент по-често е отбранителен халф. Такъв към този момент е и Жеферсон, въпреки бразилецът пристигна точно като ляв флангови бранител през януари 2018 година При все, че кариоката е много муден и неповратлив, не е изключено Илич да сюрпризира точно с Жеф на остарялата му позиция. Така ще се употребяват в оптималната степен и качествата на Турицов и Вион.

Последната забавна алтернатива видяхме в неделя в последните 25 минути със Септември. Тогава Мено Кох влезе и застана до Махмутович в средата на защитата, а младият Християн Петров, който играе с ляв крайник, се измести и застана като краен бранител и действително не направи неточност като бек. Подобно решение би било и най-голямата изненада от Саша Илич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР