Кой би могъл да устои на сочна тиква, когато е

...
Кой би могъл да устои на сочна тиква, когато е
Коментари Харесай

Салата във формата на тиква: Толкова лесна и вкусна

Кой би могъл да устои на сочна тиква, когато е в сезона? Независимо дали става дума за украса на дома или вкусни лакомства, кралицата на есента несъмнено е един от най-известните есенни претекстове, както и най-хубавите плодове на земята.

Крем супи, разнородни пайове, сладки и солени деликатеси – всичко това ще остане на назад във времето от една бомбастична салата, която е под формата на тиква и ще зарадва всички, които са възнамерявали есенно събиране със фамилията и приятелите.

Тази салата е калорийна бомба, тъй че умерено може да бъде и независимо ядене, с филия хрупкав самун или крекери.

Основното му преимущество е реалистичната форма на тиквата, а фактът, че се основава единствено за няколко минути, може да ви въодушеви да приготвите тази изобретателна рецепта.

Продукти:

300 г сирене за мазане
50 г настърган кашкавал
30 г ситно нарязана пилешка шунка
20-30 г ситно нарязани фъстъци
20-30 г смлени солени крекери
Шипка сол
Куркума по избор
1 супена лъжица майонеза
Половин чаена лъжичка горчица
150 г настъргано сирене чедър

Приготвяне:
Смесете всички съставки в еднородна примес.Оформете на топка.Разстелете настъргания чедър върху равна повърхнина и оформете на топка.Увийте в транспарантно фолио.Оформете топката на кръст с по-дебел конец, с цел да получите формата на тиква (вижте видеото).               

Оставете в хладилника за най-малко два часа, отстранете конеца и отвийте от фолиото и украсете със филиз тиквата. Чушката може да се оправи добре в тази роля.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР