Кой автомобил бихте искали да карате, ако имате възможността да

...
Кой автомобил бихте искали да карате, ако имате възможността да
Коментари Харесай

Италиански „бик“ е любимец на англичаните

Кой автомобил бихте желали да карате, в случай че имате опцията да избирате? Всеки пети англичанин се насочва към Lamborghini Gallardo. Това се обрисува като обичаната кола на нацията, макар че не се създава от 2013 година насам. Може да звучи необичайно, само че поданиците на кралица Елизабет II мечтаят за вносни модели, макар че обичайните английски марки Bentley, Rolls-Royce, Jaguar и Land Rover също разполагат с изключителни машини като експедитивност, разкош и дизайн.

 20-2-6kol

Lamborghini Gallardo е най-предпочитаната кола от феновете на рисковото шофиране на писта. Това демонстрират поръчките от клиентите,  които употребяват услугите на една от водещите компании в Обединеното кралство за образуване на пистови проби с разнообразни спортни коли Truck Days. Най-много хора желаят да карат италианската „ бегачка “, която събира 19,2% от резервациите. На второ място по интерес е Audi R8 с 12,4%. Чак на трета позиция се подрежда английски модел – Aston Martin Vantage с 9%, колкото имат също Nissan GT-R и Ferrari 430. В желанията по марки Lamborghini също е безапелационен любимец на потребителите с 23% пред Aston Martin със 17% и Ferrari с 14%.

 20-4-6kol

Gallardo е най-успешният автомобил в историята на Lamborghini. От него са създадени 14 хиляди екземпляра за интервал от 10 години (2003 – 2013). Както всички модели на марката, той носи името на действителен бик, провокирал екстаз измежду феновете на корида в Испания. Основателят на компанията Феручо Ламборгини е бил разпален обожател на тези зрелища слага традицията да кръщава колите си на бикове, по тази причина имената им звучат „ испански “. В 10-годишния си витален цикъл Gallardo е създаден в 32 разновидността. Моделът се е предложил като купе и спайдър, в разнообразни равнища на мощ, съоръжение, интериорни и екстериорни пакети. В доста страни са доставени полицейски коли Gallardo, както и поръчкови с неповторими спецификации за самостоятелни купувачи.

 voucher

При излизането си на пазара през 2003 година автомобилът разполага с мощ от 500 конски сили, генерирани от атмосферен петлитров мотор V10. Задвижването е задно с 6-степенна ръчна трансмисия. Впоследствие стартират да се оферират модели с двойно предаване и с автоматизирана трансмисия с лостчета за промяна на предавките на кормилото, а мощността на мотора се качва до 570 конски сили. Най-бързият вид е олекотеният и наточен Gallardo Superlegerra, който форсира за 3,4 секунди от 0 до 100 км/ч, за 10,4 секунди от 0 до 200 км/ч и реализира оптималната скорост325 км/ч. Ценителите на рисковите коли избират класическия вид на Gallardo със задно предаване и механична трансмисия, посредством която имат безспорен надзор върху разярения „ бик “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР