Ковид планът на правителството, обвързан с интензивните легла, няма да

...
Ковид планът на правителството, обвързан с интензивните легла, няма да
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Ковид планът на правителството, обвързан с интензивните легла, няма да сработи

Ковид проектът на държавното управление, привързан с интензивните кревати, няма да сработи, уточни пред БНР във Велико Търново депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър проф. Костадин Ангелов. Той дефинира решението на държавното управление за обвързване на ограниченията с реанимационните кревати като лъжливо. Според някогашния здравен министър тези кревати се запълват последни, само че когато са заети консервативните кревати в лечебните заведения, това е главният проблем на системата.

„ Идеята на държавното управление области, които нямат задоволително реанимационни кревати, да се вливат в области, които имат реанимационни кревати, няма да сработи, тъй като чисто логистично преместването на един болен, който е с дихателна непълнота, пред интубация или интубиран с кола за спешна помощ, която е реанимобил с анестезиолог-реаниматор, е съвсем невероятно в хода на една тежка пандемия “, акцентира проф. Костадин Ангелов. По думите му проектът е писан от хора, които не познават по какъв начин работи системата на опазването на здравето.

„ Планът опонира на Закона за здравето. В него се приказва за един държавен метод - Министерският съвет взема някакви решения. Категорично това е незаконно, защото решенията се вземат единствено по един метод – от здравния министър по предложение на основния държавен здравен контрольор “, безапелационен е някогашният министър.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР