Ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет Втора пристигна в

...
Ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет Втора пристигна в
Коментари Харесай

С телефони горе и Бог да пази кралицата посрещнаха Елизабе...

Ковчегът с тленните остатъци на кралица Елизабет Втора дойде в Бъкингамския замък във вторник вечерта, преминавайки през дъждовния Лондон, а тълпи от хора се подредиха по маршрута, с цел да зърнат катафалката и да си вземат последно довиждане с нея, съобщи Асошиейтед прес.



Хората паркираха колите си по всекидневно претрупан път, излизаха и махаха, до момента в който катафалката влизаше в Лондон. В града хората се тълпяха на пътя и държаха телефоните си вдигнати, до момента в който преминаваше ковчегът. Хиляди хора се бяха събрали пред двореца, викаха " Бог да пази кралицата! " и ръкопляскаха, до момента в който катафалката завиваше към кръговото кръстовище пред формалната лондонска резиденция на кралицата и минаваше през портите от ковано желязо. Синът ѝ, крал Чарлз Трети, и други близки членове на фамилията чакаха вътре.



Ковчегът дойде в Лондон от Единбург, където за 24 часа 33 000 души минаха безмълвно около него в катедралата " Сейнт Джайлс ".



Кралица Елизабет Втора - единственият монарх, който мнозина в Обединеното кралство познават, умря на 8 септември на 96-годишна възраст след 70 години на трона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР