Ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет II пристигна в

...
Ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет II пристигна в
Коментари Харесай

Ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет II пристигна в Уиндзор


Ковчегът с тленните остатъци на кралица Елизабет II дойде в замъка „ Уиндзор “. Погребалната върволица би трябвало да премине по алеята, дълга пет километра и водеща до замъка „ Уиндзор “, с цел да стигне до параклиса „ Сейнт Джордж “, където ще бъде заровена кралицата. В параклиса почиват нейният брачен партньор, майка, татко и сестра.

Емоциите в Уиндзор взеха връх, когато ковчегът с погребалната върволица дойде в града. На алеята, по която той би трябвало да премине, чакат хиляди хора, с цел да се сбогуват със своята кралица. Те пристигнаха от всички краища на Обединеното кралство и на света. Оборудвани със сгъваеми столове, постелки, термоси, суха храна и готови да чакат дълго.

Карол, Лора, Маргарет и Ники са братовчедки, пристигнали от непосредствен град.

„ Не можах да стигна до Лондон, никой не беше задоволително вманиачен да пристигна с мен.
Почувствах, че най-правилното нещо е да бъда тук през днешния ден и да отдам респект на кралицата...Толкова е прочувствено да си тук, измежду тълпите и всичко “, споделя Карол.

„ Никога не съм виждала кралицата онлайн, единствено по малкия екран, само че тя беше като част от фамилията ни, тъй като е направила толкоз за нашата страна. Трябва да съм тук и да й кажа „ довиждане “, споделя Ники.

Едуина и Тоби живеят в Уиндзор, идват с трите си дребни деца. Искат те да си спомнят, че са били част от него.

„ Искахме да сме тук, тъй като сме признателни за всичко, което кралицата е направила “, сподели Едуина.

Други избраха да станат част от историята в Хайд парк, където церемонията се излъчва на огромни екрани.

След като погребалната върволица стигне до портите на замъка Уиндзор ще следва къса работа в параклиса „ Сейнт Джордж “. Там са поканени единствено 800 души – най-близките хора до кралицата. След като службата завърши, късно вечерта, след 21 ч. българско време, крал Чарлз III ще хвърли пръст върху ковчега на кралицата, с което ще приключи нейното заравяне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР