Коцев пое най-висшия професионален пост в МВР през септември м.г.

...
Коцев пое най-висшия професионален пост в МВР през септември м.г.
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР Живко Коцев хвърли оставка

Коцев пое най-висшия професионален пост в Министерство на вътрешните работи през септември м.г. Това стана след дълга ага към напускането на предходния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който президентът Румен Радев отхвърли да махне и го бранеше до последно. ПослеТодоров самичък подаде оставка и бе назначен Коцев.

 

Още при започване на юли м.г. вътрешният министър Калин Стоянов беше почнал издигането и внедряването на Коцев в централното управление на Министерство на вътрешните работи. Стоянов краткотрайно го преназначи за зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи. Като причина за решенето тогава бе посочена дългата неспособност на основен комисар Станимир Станев да извършва отговорностите си.

 

" Като приоритет пред работата на Коцев министър Стоянов сложи противодействието на незаконната миграция, както и битката с пътно-транспортния травматизъм. От своя страна старши комисар Коцев благодари за доверието. Той акцентира, че е минал през всички равнища в системата на Министерство на вътрешните работи ", написаха тогава от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 

Коцев постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи през 1991 година като служител на реда в Столична дирекция на вътрешните работи. Работил е като контрольор в бранш „ Престъпления срещу личността и грабежи “, шеф на бранш „ Грабежи “, шеф на Четвърто РУ-СДВР, шеф на ОДМВР-Велико Търново, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи. От март 2022 година до момента е шеф на ОДМВР-София.

 

По закон основният секретар на Министерство на вътрешните работи, който е най-висшата професионална служба в системата, се назначава и освобождава по отчет на вътрешния министър, следващо предложение на Министерски съвет и декрет на президента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР