Коцев: Има ценни свидетели на убийството, съпругата на Нотариуса работи

...
Коцев: Има ценни свидетели на убийството, съпругата на Нотариуса работи
Коментари Харесай

Коцев: Има ценни свидетели на убийството, съпругата на Нотариуса работи в ГДБОП

Коцев: Има скъпи очевидци на убийството, брачната половинка на Нотариуса работи в ГДБОП.

Установени са скъпи очевидци по следствието на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса в София. Това съобщи пред публицисти основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Престъплението беше осъществено в кв. „ Горна баня ” в сряда вечерта.

„ Приключиха първичните дейности по следствието, открити са доказателства, които се отнасят към бъдещото произвеждане. В днешния ден ще се извърши спомагателен оглед. Имаме съмнение за мястото на стрелбата “, разясни той.

Според свидетелски показания са създадени два или три изстрела. „ Теренът ще се огледа деликатно, с цел да се посочи посоката на отдръпване ”, разясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи. И добави, че органите на реда ще проверят криминалното минало на убития.

На въпрос дали брачната половинка на Божанов към момента работи в ГДБОП, Живко Коцев сподели следното: „ Доколкото ми е известно, тя е била уволнена, само че е обжалвала и е върната назад на работа. В момента е по майчинство “.

Той разяснява и сигналите в Министерство на вътрешните работи против работата на Президенството.

„ Проверката е финализирана, отчетът е подготвен. Става въпрос за няколко сигнала. Информацията е класифицирана, отнася се за корупционни практики, корист с власт на лица, свързани с администрацията. Те са от интервала 2021-2022 година Извършена е инспекция по тях и са изпратени в Прокуратурата “, твърди основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По рано през днешния ден стана ясно, че  Калин Стоянов е уволнил от ГДБОП дамата на убития Мартин Божанов – Нотариуса. Вътрешният министър е прибягнал до мярката, до момента в който е бил шеф на антимафиотите.

Тя обаче е била възобновена от съда, разбра „ 24 часа “. Работи като проверяващ служител на реда. Нейният брачен партньор бе погубен през вчерашния ден в кв. „ Горна баня “ в София.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР