Коце Президента“, Коце Генерала“ и Бай Тошо 2“ - с

...
Коце Президента“, Коце Генерала“ и Бай Тошо 2“ - с
Коментари Харесай

Коце Президента: 15-годишният лидер със съвет към политиците

„ Коце Президента “, „ Коце Генерала “ и „ Бай Тошо 2 “ - с тези крясъци децата от учебно заведение „ Еп. К. Преславски “ в Бургас посрещат своя някогашен съученик – Константин Георгиев. От V клас там, той се обрисува като водач освен измежду връстниците си, само че и измежду гимназисти и учители. Избиран за ръководител на Ученическия парламент. Успял да извоюва голям брой привилегии за децата, „ тъй като пазя техните ползи “. Твърди, че е спазил всичките си предизборни обещания. Едно от тях е второ огромно междучасие.

„ Първата ми сериозна предизборна акция беше по време на екскурзия в Банско в VII клас. Видях, че учениците имат разнообразни проблеми и започнах да диря решения. Казах си, че с цел да бъда определен, би трябвало да бъда помощникът на всеки възпитаник. Ако искаш да си водач, бъди необходим на другите. При гласуването получих голяма поддръжка. А по-късно поех работата и на ръководителя на гимназистите в учебно заведение, тъй като той не беше ефикасен. Доверието е огромна отговорност, само че хората видяха, че на мен може да се разчита “, споделя към този момент 15-годишният Константин.

Днес като ученик на Професионалната гимназия по превоз, той продължава да печели уважението на възпитаници, учители и родители. Избран с цялостно единогласие за ръководител на Ученическия съвет. Реализира разнообразни забавни начинания, които да създадат образователният развой забавен и ефикасен. Една от тях е група за взаимопомощ сред учениците. Прави седмица на българското кино. Работи по планове с Община Бургас. По негова концепция скоро ще бъде основан Съюз на ученическите препоръки и парламенти – Бургас. Поставил си е амбициозна задача:

„ Да обединя всички тези структури в Национален съюз на ученическите препоръки и парламенти в България. Така няма да се работи разпокъсано, а ще се работи дейно за промени, които да създадат учебното заведение едно по-привлекателно място “, споделя Константин Георгиев.

В бъдеще се вижда като президент на България. Твърди, че има потребност от смяна в политическата система. Според Коцето забавните на страната ни не са предпазени в Европейския парламент.

А към депутатите има рекомендация: „ Подайте си оставките! Ако сте част от народа, ще мислите за него и ще ви почитат и ще ви изберат отново. След време ще ви помнят “.

Цялото изявление с Константин Георгиев, чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР