Котките са толкова интелигентни, симпатични същества с дълъг списък от

...
Котките са толкова интелигентни, симпатични същества с дълъг списък от
Коментари Харесай

Искате котката ви да е щастлива - ето какво обича най-много

Котките са толкоз интелигентни, симпатични същества с дълъг лист от неща, които харесват и не харесват. Точно като хората, нещата, които са забавни за котките, са разнообразни на друга възраст и варират от една котка до друга, само че има няколко неща, които съвсем всички котки обичат:

1. ОБИЧАТ ДА СПЯТ
Не е загадка, че котките обичат да спят. Средно дребните котки спят сред 12 до 16 часа дневно! Тъй като са нощни създания, дремят през по-голямата част от деня - и кой може да ги упрекна? Всеки засегнатост да си поспива.

2. ОБИЧАТ ДА съдебна експертиза КЪПЯТ
Знаете ли, че зрелите котки прекарват съвсем половината от будното си положение денем в къпане? Къпането е значима част от котешкия живот!
Няколко са аргументите за тяхната обич към къпането:
- обичат чистотата
- кожата и козината им са по-здрави
- по този начин релаксират
- свързват се по този начин с други котки. Котките се къпят една друга, това укрепва връзката им.
- по този начин се охлаждат. Хората се потят. Кучетата се задъхват. Котките се къпят. 
Котката желае да ви каже нещо? Разберете какво!
Котките са толкоз мистериозни същества. Те желаят да имат свое персонално пространство и би трябвало да имат мощна връзка със притежателя си, за...
Прочети повече
3. ОБИЧАТ ПРЯСНА и ВКУСНА ХРАНА
Едва ли ви се желае да се потопите в огромна паница с развалена храна. Същото е и с котките. Старата и развалена храна не просто е безвкусна, само че и съдържа нездравословни бактерии, като салмонела и стафилококи. Сервирайте на котката си единствено прясна храна.

4. ОБИЧАТ ТЕЧАЩА ВОДА
Ако имате котка, несъмнено знаете, че те се пробват да пият вода от течаща чешма постоянно, когато имат тази опция. За благополучие, има доста течащи фонтани, проектирани особено за котки. Вярвате или не, някои породи котки обичат да си играят с вода. Ако вашата котка харесва да плиска водата, пробвайте да напълните ваната или детския басейн и я оставете да си играе. 

5. ОБИЧАТ ДА ДРАСКАТ С НОКТИ
Един от главните инстинкти на котките е да острят ноктите си, като драскат по разнообразни повърхности. А и това доста ги забавлява.

6. ОБИЧАТ ДА ИГРАЯТ
Играта е значима част от живота на котките от детството до зрелост. Не им би трябвало доста да се забавляват и не са претенциозни към играчки. Може да си играят с кабел, с кашон, със счупена играчка. Играта е потребна за здравето и развиването им. На пазара има голямо многообразие от котешки играчки, само че вашата котка може да избира да играе на гоненица или нещо сходно. Без значение какво обича котката ви, отделяйте й по няколко минути всеки ден за игра.
Най-милите породи котки
Мечтаете да имате бухнал домакински любим, само че не знаете коя порода да изберете? Любвеобилните породи котки, се избират от хора, за коит...
Прочети повече
7. ОБИЧАТ ДА НАБЛЮДАВАТ ПТИЦИ
Не е необичайно да видите котките да седят на прозореца. Защо ли? Това е най-хубавият бдителен пункт за птички! Не е ясно за какво обичат да ги гледат - тъй като са хищници или просто тъй като придвижването притегля вниманието, някои котки прекарват часове в гледане на птици. Ако котката ви прекарва доста време на прозореца, внимавайте да не седи дълго време на слънчеви лъчи. 

8. ОБИЧАТ ХОРАТА
Макар котките са описвани като самотни животни, те имат потребност от обич, внимание, съчувствие - и желаят да ги получат от човешките същества. Котките споделят “Обичам те ” малко по-различно от хората. Котката демонстрира, че ви обича, когато мърка, гуши се  във вас, спи във вас или наоколо, ближе ви и даже се завира в лицето ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР