Котка от Аляска на име Лео се събра отново със собствениците почти месец след като домът им се срути в придошла от наводнение река

...
Двойка учители от Аляска се нуждаеха от добри новини, след
Коментари Харесай

Двойка учители от Аляска се нуждаеха от добри новини, след като загубиха почти всичките си притежания, когато къщата им се срути в река, набъбнала от ледник - избухна наводнение и котката им изчезна.

Елизабет Уилкинс се надяваше, че ако някое животно оцелее след падането на къщата в река Менденхол на 5 август, това ще бъде Лео, издръжливата, едроока, черно-бяла котка на двойката който не проявява страх от мечки.

„Знаех, че е доста умен и затова се чувствах доста уверена, че ще избяга и ще се оправи някъде“, каза тя.

голямо изпускане на вода от Suicide Basin, езеро, преградено от ледника Менденхол в Джуно, което ерозира брега на реката.

Уилкенс и нейният партньор, Том Шварц, се преместиха в дома малко преди наводнението да удари, но отсъстваха на планинско колоездене до Бенд, Орегон.

Приятели се обадиха и изпратиха видеоклипове, предупреждавайки, че къщата им е в опасност да бъде отнесена.

В крайна сметка няколко къщи бяха унищожени или частично унищожени, а други осъдени или наводнени. Нито едно от разрушенията не беше толкова известно, колкото къщата, наета от Уилкинс и Шварц, като видеото как тя се срутва в реката става вирусно.

Двойката се върна в Джуно три дни по-късно, за да подреди нови условия за живот и да потърси Лео.

Те се върнаха на мястото на къщата, извикаха името на Лео и оставиха храна за него в кокошарника.

Дотогава изглеждаше, че всички в Джуно го търсят. Имаше много наблюдения на Лео, но Уилкинс каза, че изглежда, че в Джуно има просто много черно-бели котки, които не са настанени.

Когато се появи, изглеждаше в добро здраве.

„Лео беше малко по-слаб, но иначе беше напълно добре“, каза Уилкинс. „Той изяде четири кутии риба тон и излезе навън, за да убие мишка. Предполагам, че така е оцелял.“

Тя каза, че е невероятно Лео да се върне, въпреки че в момента е отседнал при приятел, докато търсят друго място за живеене.

„Това е супер радостно, защото всички в тяхната общност го търсеха и е хубаво да имаме добри новини“, каза тя.

И точно като Лео, някои от другите им вещи се връщат обратно при тях, но не в толкова добро състояние като котката.

"Хората намират някои неща, като някои от нашите дрехи и снимки бяха в 4 фута тиня в нечий двор надолу по река Менденхол", каза Уилкинс.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР