Котировките за петрола продължават да се покачват в петък след

...
Котировките за петрола продължават да се покачват в петък след
Коментари Харесай

Петролът продължава да расте: САЩ се намесват в ценовата война

Котировките за петрола не престават да се повишават в петък след забележителен скок в четвъртък. Цената на WTI през вчерашния ден се увеличи с рекордните 24% поради известията, че Министерството на енергетиката на Съединени американски щати е дало инструкции за закупуване на до 30 милиона барела нефт за Стратегическия петролен запас (SPR), като по този метод се надява да поддържа цените на американския пазар.

Днес сутринта априлските фючърси за американския пример WTI при електронна търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) нарастна с 1,11 $ (4,4%) - до 26,33 $ за барел. До приключването на предходната сесия цената на тези договори беше 25,22 $ за барел, като скочи с 4,85 $ спрямо предходната сесия.

Цената на майските фючърси за сорта Brent на борсата в Лондон ICE Futures към този миг е 29,61 $ за барел, което е с 1,14 $ (4%) по-висока от тази при затваряне на предходната сесия. В резултат на търговията в четвъртък фючърсите се покачиха с 3,59 $ (14,4%) до 28,47 $ за барел.

Допълнителна поддръжка за цените даде информацията на The Wall Strret Journal, че администрацията на президента Доналд Тръмп обмисля да се намеси в руско-саудитската война ценова война в опит да стабилизира петролния пазар.

Вашингтон би желал по дипломатически път да накара Саудитска Арабия да понижи добива на нефт и в допълнение изследва опцията за налагане на нови наказания против Русия, настояват източници на вестника. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР